Výbuch na janovském sídlišti v Litvínově: Záhada puštěných hořáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výbuch na janovském sídlišti v Litvínově: Záhada puštěných hořáků!

Vladimíra H. se snažila své nepřizpůsobivé sousedy vychovávat. Teď ji viní, že je chtěla vyhodit do povětří.
Vladimíra H. se snažila své nepřizpůsobivé sousedy vychovávat. Teď ji viní, že je chtěla vyhodit do povětří. (Foto Aha!: Jana Ulrichová)

Na problematickém janovském sídlišti bojovala proti nepřizpůsobivým, kteří ničili jejich dům. Teď ji tito lidé viní, že je chtěla zabít. Podle nich úmyslně iniciovala v bytě výbuch. Vladimíra H. (35) to ale odmítá.

Mohutnou explozi, která v sobotu ve tři hodiny ráno otřásla pětipatrovým domem na janovském sídlišti, způsobil zřejmě plyn unikající v jednom z bytů. Podle policistů v něm byly všechny hořáky sporáku puštěné. Obyvatelé z řad nepřizpůsobivých, kteří museli své byty opustit, měli hned jasno. „Ta ženská, co tam bydlela, nás chtěla všechny zabít. Pořád proti nám štvala, vylepovala tady nápisy a nadávala nám,“ tvrdili.

Deník Aha! s majitelkou vybuchlého bytu Vladimírou H. hovořil už v dubnu. Tehdy byla z problematických nájemníků, kteří postupně obsadili a ničili jejich dům, opravdu nešťastná. Podle některých proto mohlo jít i o akt čirého zoufalství. „Měla ten byt velmi krásný, investovala do něj spoustu peněz, jenže kvůli obtížným sousedům byl neprodejný. Možná už nevěděla, jak dál,“ řekl jeden z místních.

Vladimíra H., kterou nyní Aha! vypátralo u jejích přátel, ale tvrdí, že nešlo o úmysl. „Nevím, co se tam stalo. V bytě jsem byla naposledy ve čtvrtek, pak jsem byla i s dcerou na zahradě u známých, kde jsme grilovali,“ řekla. „Nikomu jsem ublížit nechtěla, proč bych to dělala, vždyť tu mám děti,“ dodala s tím, že sama přišla při explozi o všechno. Proč byly ale na jejím sporáku puštěné hořáky, vysvětlit neodkázala. „Nevím, co se stalo. Určitě jsem je nepouštěla,“ řekla.

Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.