V Janově sílí napětí mezi starousedlíky a nepřizpůsobivými přistěhovalci: Proti špíně bojuje květinami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V Janově sílí napětí mezi starousedlíky a nepřizpůsobivými přistěhovalci: Proti špíně bojuje květinami!

Petr Bucha vybudoval před vchodem zahrádku s květinami.
Petr Bucha vybudoval před vchodem zahrádku s květinami. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

V nechvalně proslulém litvínovském sídlišti Janov žije Petr Bucha (53) s rodinou 28 let. Snaha o zvelebení a hezké žití, kde převládá nepořádek a špína, ho neopouští. Před vchodem paneláku, kde bydlí, dokonce založil zahrádku a s manželkou Evou (51) se o ni stará.

V paneláku o pěti vchodech a osmdesáti byty dělá šachetní strojvedoucí dobrovolného domovníka. Jeho manželka domovnici a uklízečku v jedné osobě za osm tisíc korun hrubého měsíčně. „Já za domovnictví dostávám odměnu osm set korun hrubého za měsíc,“ zasmál se muž s tím, že se stará o pořádek a čistotu z přesvědčení, že v Janově bude zase lépe a hezky všude.

Odpověď premiér Bohumila Sobotky na jejich petici, se mu také nelíbí. „Akorát mě rozčílila, protože řešit problém s byty je potřeba celoplošně a integrační programy nás nespasí,“ poznamenal a dodal, že například do jejich domu se stěhují slušní Romové, kteří utíkají z domů, kam se v Janově nastěhovali přespolní, a s těmi nechtějí bydlet.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.