Kočičí hrdina Matýsek ze Zlínska: Život s invalidním vozíkem… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kočičí hrdina Matýsek ze Zlínska: Život s invalidním vozíkem…

Největší Matýskovou zábavou je hra na schovávanou.
Největší Matýskovou zábavou je hra na schovávanou. (Foto: ara)

Osud se s dvouletým kocourkem Matýskem nikdy nepáral. Odmalička je postižen na zadní nožky, které tahá za sebou. Přesto díky obětavosti své paničky Kateřiny Tomkové ze Zlínska vede úplně normální kočičí život.

Matýsek se narodil jako nechtěné koťátko, takže ho čekalo utopení. Ještě štěstí, že se ho předtím ujala Kateřina. Přestože bylo na první pohled zřejmé, jakým handicapem trpí, neváhala a odnesla ho do bezpečí k sobě domů. „Hned jsem s ním zašla k veterináři, aby mi poradil, jak to udělat, aby malý chodil. Když mi doporučil, že nejlepší by bylo kocourka uspat, šli jsme jinam. Jenže slovo uspat jsme slyšeli skoro všude, na to slovo už jsem začala být alergická,“ uvedla Kateřina.

Až jedna klinika v Praze, která zjistila, že se zřejmě jedná o poruchu nervů, jim poskytla rady, jak Matýskovi alespoň trochu pomoci. „Čekala nás etapa, kdy jsem Matýskovi podle cviků protahovala nožičky, dávala ho pětkrát denně vyčůrat…“

Po roce Kateřina dostala tip na další kliniku. Tam jejímu kocourkovi udělali magnetickou rezonanci. „Zjistili jsme, že má přerušenou míchu, a že jsme přišli pět minut po dvanácté. Pokud bychom to podchytili hned na začátku, možná by se dalo cvičením něco změnit, ale teď nám doktor nedával moc velké naděje,“ prozradila Kateřina. S Matýskem začala cvičit každý den, každou hodinu, dva měsíce v kuse! „Matýsek byl na cvičení moc šikovný, vypadalo to nadějně, ale bohužel pokrok, který udělal, se zastavil. Na nožičkách neudržel rovnováhu,“ pokrčila rameny Kateřina. Po konzultaci s doktorem dlouhou cestu za prvními krůčky vzdali a dál pokračují v normálním kočičím životě. „Lezení po stromě, schovávání ve vysoké trávě, nahánění s ostatními, to všechno si Matýsek užívá a může dovolit. Má totiž invalidní vozíček, na který si rychle zvykl,“ dodala Kateřina. Svůj handicap Matýsek nevnímá a žije si bezstarostný život…

 



Přečtěte si
carisima
6. 7. 2015 • 10:54

Znám takového pejska a je šťastný, dokonce s tím vozíkem už i běhá.....

andorea
6. 7. 2015 • 10:13

Je to kočičí vozíčkář. Takže co? Uspat i vozíčkáře? Navíc tlapky nepoužívá od kotěte, takže mu to připadá přirozené a rozhodně nevypadá, že by strádal.

miap
6. 7. 2015 • 00:59

Presne!! Kocourek je mlady a muze se jeste mnoho let radovat ze zivota. Panicce velke diky!

monikabata
5. 7. 2015 • 18:14

Amplitudo, je vidět, kdo by tady co zasloužil Mrzí mě, že nedokážete ocenit, že někdo nezištně pomůže kocourkovi, který jenom díky tomu žije a má se dobře. Na druhou stranu jsem nadšena z toho, že existují lidi jako Matýskova panička Katka. Právě takových, jako je ona, si moc cením!!! Jen tak dál a klobouk dolů!!!

MLudvika
5. 7. 2015 • 18:14

a prosím vás proč ? Vždyť pro to kotě udělala maximum , stará se o něj a kotě žije šťastným kočičím životem ??Nepotřebujete nakopat vy ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.