Interšampionka Agáta! Má 10 nejvzácnějších bernardýnů u nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Interšampionka Agáta! Má 10 nejvzácnějších bernardýnů u nás!

Agáta je jediná fena tohoto plemene v Česku, která splnila podmínky pro udělení titulu Interšampion.
Agáta je jediná fena tohoto plemene v Česku, která splnila podmínky pro udělení titulu Interšampion. (pro Aha!: Jan Dušek)

ŽAMBERK – V chovatelské stanici bernardýnů v Žamberku na Orlickoústecku měli pěkně živo. Fena Agáta zde přivedla na svět deset štěňátek.

V chovatelské stanici bernardýnů v Žamberku na Orlickoústecku měli pěkně živo. Fena Agáta zde přivedla na svět deset štěňátek.

Agáta není obyčejný bernardýn. Je to jediná fena tohoto plemene v Česku, která splnila podmínky pro udělení titulu Interšampion. Tomu předcházelo několik úspěšných výstav u nás a v zahraničí.

Svého ženicha poznala Agáta na Slovensku, kam přicestoval z Maďarska. „Potom jsme už jen dva měsíce nedočkavě čekali na porod. Ten trval 15 hodin a matku hodně vysílil,“ doplnil chovatel s tím, že pro Agátu to jsou první štěňata, ale přesto se o ně výborně stará. „Jsou to čtyři kluci a šest holek,“ pochlubil se chovatel, který má z chlupatých stvoření obrovskou radost.

Bernardýn je u nás čím dál tím populárnější plemeno a o štěňátka je veliký zájem. Ale ani výborní rodiče s rodokmenem nejsou zárukou, že všichni jejich potomci budou šampióni. Zda tedy mají štěňátka předpoklady pro úspěšnou výstavní kariéru jako jejich matka Agáta, ukáže teprve čas.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.