Nezapomeňte do kufru přibalit lékárničku na cesty! Co v ní nesmí chybět? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nezapomeňte do kufru přibalit lékárničku na cesty! Co v ní nesmí chybět?

Lékárnička se na cestách může hodit...
Lékárnička se na cestách může hodit... (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Znáte to, zažívací obtíže vám mohou pořádně otrávit dovolenou! Co byste měli mít?

1. Cestovatelský průjem je folklorem cestování. Na léčbu nezávažných forem průjmu vystačíte se živočišným uhlím, nifuroxazidem nebo diosmektitem. S překyseleným žaludkem si poradí antacida. Abyste předešli dehydrataci, nezapomeňte přibalit rehydratační roztoky v prášku.

2. Bolest a horečka. Bohatě vám postačí léčiva ve volném prodeji, vybavit se můžete ibuprofenem, aspirinem nebo paralenem.

3. Nemoci dýchacích cest. Pokud trpíte alergií, vybavte se antihistaminikem. Podpůrná léčba kašle a nachlazení sestává z kapek do nosu a léků proti kašli.

4. Patříte mezi jedince, kterým se dělá nevolno při jízdě dopravním prostředkem? Pak tedy určitě nezapomeňte na takzvané léky proti kinetóze.

5. Ochrana očí. Antiseptické kapky a takzvané umělé slzy, které provlhčují namáhané oči.

6. Opalovací krém s hodnotou ochranného faktoru alespoň 15. V případě spálenin používejte krémy s obsahem panthenolu nebo aloe vera.

7. Otravný hmyz. Komáři, klíšťata či mouchy přenášejí mnoho infekčních nemocí. Před jejich dotíráním vás ochrání repelenty.

Autor:  mich

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.