Po olíznutí kočkou oslepla! Může se to stát každému | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Po olíznutí kočkou oslepla! Může se to stát každému

Fotografie
Fotografie (internal)

Milovníci koček, pozor! Všichni víme, jak je těžké odolat mazlíčkovi, když se tiše připlíží a začne se vám třít o nohy. Vezmete ho do náruče a pořádně se s ním pomazlíte. Začne slastně příst a čas od času vás i olízne – a právě to připravilo Američanku o oko!

Nic netušící Janese Walters z Toleda se ráno probudila se zarudlým okem, a když svědění neustávalo, vypravila se k lékaři. Po dobu několika týdnů zkoušel aplikovat nejrůznější kapky i mastičky – vše bez výsledku. A Janese na levé oko pomalu přestávala vidět, až na něj postupně oslepla úplně! Jasno měl lékař teprve v okamžiku, kdy se mu pacientka »jen tak mimochodem« zmínila, že má doma kočky!

V tu chvíli doktor pochopil, že Janese od svého miláčka chytila bartonellózu – vzácnou infekci lidově nazývanou »nemoc kočičího škrábnutí«. K nakažení stačí, aby bakterií infikovaná kočka olízla člověku klidně i nepatrnou ranku nebo aby se mu její sliny jakýmkoli způsobem dostaly do úst. Kočce samotné ale bakterie nijak neškodí a málokterý páníček ví, zda je jeho kočka nakažena.

Přečtěte si
veraskoumalova
3. 6. 2015 • 19:38

Nikdy by mě nenapadlo,jak nebezpečné může být kočičí škrábnutí až do doby ,kdy tuto těžkou nemoc prodělala letos začátkem roku vnučka. Také jsme nevěděli,že náš kocourek je nemocný.Nijak se to navenek u kočky neprojevuje

va45
2. 6. 2015 • 11:36

Máme doma taky kočku,ovšem nikdy bych se nenechal od ni olizovat pokud není stále zavřena doma..

velmiudiveny
1. 6. 2015 • 19:30

Redaktoři Aha a Blesku,nemají rádi kočky,to je z podobně hloupých zpráv,které jsem tu již viděl vícekrát,více,než jasné.Proto takové nesmyslné, štvavé články.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.