100 lidí pomohlo cyklistovi zaklíněnému pod dvoupatrovým autobusem! Zvedli 12tunový kolos! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

100 lidí pomohlo cyklistovi zaklíněnému pod dvoupatrovým autobusem! Zvedli 12tunový kolos!

Londýňané předvedli, co znamená lidská solidarita.
Londýňané předvedli, co znamená lidská solidarita. (Reprofoto youtube.com)

Ze zhruba stovky lidí se během pár vteřin stali hrdinové. Seběhli se totiž na pomoc mladíkovi na jednokolce, který po nehodě uvízl pod dvoupatrovým autobusem. Dav double-decker nadzdvihl a cyklistu vyprostil!

Obdivuhodná událost se odehrála v londýnské čvtrti Walthamstow. Asi dvacetiletému chlapíkovi podklouzlo kolo jeho monocyklu, on »zahučel« pod autobus a zaklínil se za jeho pravým předním kolem.

Utrpěl vážná zranění

Šokovaný řidič netušil, co má dělat, jenže to už se k double-deckeru sbíhali zachránci. Někteří se vyřítili na pomoc přímo z pár metrů vzdálené restaurace, odkud celý incident viděli. „Chtěli jsme, aby řidič popojel, ale nešlo to, v kole bylo namotaná jednokolka,“ popisuje Robin Jerrom, jeden ze zhruba stovky lidí, kterým se společnými silami podařilo dvanáctitunový kolos nadzvednout. Mladík utrpěl vážná zranění. „Byl to hodně ošklivý pohled. Odvezla ho sanitka,“ líčí Jerrom.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.