V Česku dřela otrokyně (13)! Rumunská školačka sázela stromky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V Česku dřela otrokyně (13)! Rumunská školačka sázela stromky...

Tady měla školačka mezi krajany pracovat.
Tady měla školačka mezi krajany pracovat. (Foto Aha! : Vlaďka Hradská)

V Česku dřela třináctiletá otrokyně! Pracující dítě odhalili celníci při kontrole zemědělské firmy v Křenově na Českokrumlovsku. Holčička byla mezi rumunskými dělníky, které zaměstnavatel nenahlásil pracovnímu úřadu.

Školačka pracovala jako námezdní síla v lese a na poli stejně jako její krajané. „Měla klasicky vykazované směny peníze,“ řekl Aha! zdroj obeznámený s případem. „Ilegální dělníci se občas objevují. Ale toto je poprvé, co jsme mezi zahraničními zaměstnanci našli dítě,“ potvrdil mluvčí jihočeského Celního úřadu Emanuel Brejcha.

Jak se Aha! podařilo zjistit, školačka pracovala s otcem. Většinou sázela stromky a další rostliny. „Vzhledem k věku dívky nemůžeme nic sdělovat. Na místo byli přivoláni zástupci oddělení sociálně- právní ochrany dětí z městského úřadu v Českém Krumlově,“ řekl mluvčí Brejcha. Případ si převzal Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně. O celou věc se už začalo zajímat i rumunské velvyslanectví. Oficiální stanovisko ale vzhledem ke státnímu svátku nebylo možné včera získat. Jisté je, že i v Rumunsku, stejně jako u nás, je povinná školní docházka a děti do 15 let tam nesmějí pracovat.

Autor:  hra

Přečtěte si
bella.
4. 5. 2015 • 00:16

Snad v Rumunsku ne?Snad ji sem přitáli rodiče, aby jim vydělávala ne? Jinak mohla zůstat v Rumunsku a chodit do školy. Vážně mi je úplně jedno, jestli tady pracovala .Co mi není jedno je, že sem lezou, nejsou očkovaní a ..... a vůbec! Mimochodem 13 letá Rumunka snadno vypadá starší jak 15 letá Češka.

zadnice
3. 5. 2015 • 10:45

V ČR je skutečně všechno možné!!!

kadlicek
2. 5. 2015 • 18:48

Neviem čo je na tem k pozastaveniju. Ja ňění som cudziněc a aj ako decko z Čiech som musiel každé leto od 10-ti rokov, keď som prišiel na prázdnine na dedínu k starej mamke a dedkovi pásať kozy. Pradvda dědko ma něnútil chodievať s nimi už ráno, to som spával a chodieval s nimi on sám, no navečier som musiel každý deň. A keď něboli podľa neho riadně naplněné, musel som sa na pástvu aj vrátíť. Žial to bolo v dobe hlbokej totalíty a nič som protivá temu němohel robíť. Ale teráz, keď bych ibá zavolál na tú linkú týraných deciek, tak dedká by za túto šikánu isto potrestáli!!!

bella.
2. 5. 2015 • 13:22

Hm, i tohle sem leze

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.