Vrah pustil v pražském bytě plyn: Chtěl stopy zakrýt explozí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrah pustil v pražském bytě plyn: Chtěl stopy zakrýt explozí?

Případný výbuch v sedmém podlaží by odneslo mnoho nevinných lidí.
Případný výbuch v sedmém podlaží by odneslo mnoho nevinných lidí. (Foto Aha! – David Malík, Filip Méheš)

Příšerná tragédie hrozila v paneláku v pražských Letňanech. Neznámý vrah tam ubodal muže (†72). Aby zamaskoval stopy, utěsnil průduchy a pustil plyn. Kdyby někdo zazvonil, exploze by mohla i zabíjet!

V pondělí večer hasiči a policisté přijeli na popud syna zavražděného. Dveře nešly otevřít a částečně byl cítit plyn. Policie tak do bytu v sedmém podlaží, kde leželo bezvládné tělo, slanila oknem. „Přivolaný lékař konstatoval, že na smrti se podílela další osoba,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová

Důvod smrti kriminálka neprozradila. Podle informací Aha! se ale muž neudusil unikajícím plynem. Ten zřejmě sloužil k zahlazení stop. Okna i dveře byly utěsněny a v zámku zůstal zlomený klíč. Kdyby někdo zazvonil, všechny stopy by vyletěly do vzduchu!
Policie ale zatím vyšetřuje pouze vraždu a ne obecné ohrožení, přesto pachateli hrozí 18 let v base.

Nepříjemná vzpomínka na Frenštát
Kvůli unikajícímu plynu se mohla opakovat tragédie z února 2013 ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tam šílený Antonín Blažek (†57) z pomsty sousedům pustil v paneláku plyn, zamkl vchody, zažehl oheň a způsobil výbuch. Včetně vraha zemřelo 6 lidí, z toho 3 děti.



Autor:  et

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.