Štefánia (69) spí se sáčkem na hlavě: Lezou po mně brouci z mrtvoly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Štefánia (69) spí se sáčkem na hlavě: Lezou po mně brouci z mrtvoly!

Štefánii obtěžují brouci ze sousedního bytu...
Štefánii obtěžují brouci ze sousedního bytu... (Foto Aha! – Jiří Krušina)

V peklo se proměnil život Štefánie Vrbové (69) z Karviné. Rok si stěžovala na zápach ze sousedního bytu. Pak v něm našli hmyzem rozežranou mumii sousedky (†61). Brouci z vedlejšího bytu teď lezou k ní. Poštípaná žena je zoufalá, neví, co dál.

„Večer nemůžu ani spát. Jsem celá poštípaná. Dávám si pod sebe ručníky a na hlavu pytlík. Štípance viděli i doktoři. Jsem z toho všeho na dně. Chci jiný byt,“ lká Štefánia, která žije v bývalém domě s pečovatelskou službou v Karviné
„Není to normální. Od doby, co našli mrtvolu Marcely, neudělali nic. Akorát změnili původní ceduli, na níž byl nápis »Dům s pečovatelskou službou« na ceduli »Bytový dům«. Tak se tady řeší problémy,“ rozčiluje se seniorka Anna Blažková.

Nyní na podporu kamarádky chystají petici. „Tak to opravdu nejde. Jsme sice staří, ale celý život jsme pracovali, vychovávali děti – nemůžou s námi zacházet jako s odpadem,“ má jasno paní Blažková. „Petici podepíšou asi úplně všichni. Město by se mělo stydět za to, co nám naslibovalo a jaký je výsledek. Kdybych to věděla, tak jsem sem bydlet nešla,“ dodala Blažková. Město o ničem nevědělo? „Paní nepožádala ani sociálku, ani město o směnu bytu. Pokud by to udělala, už bychom to řešili. Firma prováděla dezinfekci v únoru a pokračuje v těchto dnech,“ tvrdí mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová. A proč nechali dům přejmenovat? „Přejmenování je jen napravením zavádějícího názvu. Domy s pečovatelskou službou měly jiný režim. Ty názvy tam město léta nechávalo, ač pečovatelskou službu si tam už lidé sjednávají výhradně sami, adresně a dobrovolně. Není automatická a není součástí služeb k nájemnímu bytu jako takovému,“ dodala mluvčí. Kožojed obecný se živí zejména živočišnými zbytky, velmi často se s ním patologové setkávají na mrtvolách. Pokud nemá k dispozici keratin, což je bílkovina, kterou produkuje lidské tělo (vlasy, nehty a svrchní část pokožky), nepohrdne třeba obilím, moukou... Oběti sužuje bodáním.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.