Vražda podnikatele Romana Housky (†51) míří k Nejvyššímu soudu! Přítelkyně Vaňhová: Chci vědět, kdo objednal jeho popravu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vražda podnikatele Romana Housky (†51) míří k Nejvyššímu soudu! Přítelkyně Vaňhová: Chci vědět, kdo objednal jeho popravu

Zastřelený Roman Houska. Jana Vaňhová chce vědět, kdo objednal vraždu jejího přítele.
Zastřelený Roman Houska. Jana Vaňhová chce vědět, kdo objednal vraždu jejího přítele. (Foto ara)

Kdo byl skutečný vrah, nikoliv jen vykonavatel popravy podnikatele Romana Housky (†51), chce zjistit stůj co stůj jeho partnerka Jana Vaňhová (60). Náměstkyně  hejtmana Ústeckého kraje usiluje o znovuotevření případu.

„Nejvyššímu státnímu zástupci jsem minulý týden poslala podnět k podání mimořádného opravného prostředku,“ potvrdila Aha! Vaňhové advokátka Marie Benešová, která je zároveň poslankyní za ČSSD. Opírá se mimo jiné o rozsudek vrchního soudu, v němž stojí, že Houskova vražda na objednávku se jeví jako vysoce pravděpodobná.


„Jak mám vědět, zda jsem cílem neměla být já, když si vrah o mně shromažďoval informace a objednavatel běhá po svobodě,“ řekla před časem Vaňhová. O znovuotevření případu žádá za ostatní pozůstalé – Houskovy tři dcery z předchozího vztahu.
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman může podat dovolání do dvou měsíců od doručení. Pokud by žádosti vyhověl, bude případ posuzovat Nejvyšší soud.
Benešová napadla i výši trestu odsouzeného. Michal Krnáč byl původně odsouzen na sedmnáct a půl roku vězení, trest mu však byl posléze snížen na třináct let.

Víte, že...
...k vraždě Housky došlo 18. listopadu 2013 před jeho vilou v Chomutově? Bývalý voják Krnáč čtyřikrát zasáhl Housku do břicha a hlavy. Už půl roku předtím sháněl o něm i Vaňhové informace.

Přečtěte si
mdada49
10. 3. 2015 • 21:51

Dodala bych k tomu asi toto : "ÚČEL SVĚTÍ PROSTŘEDKY ". A pokud se Vaňhová také bojí o kejhák, tak zřejmě ví proč, není-liž pravda ?!?!?

jity
10. 3. 2015 • 11:24

To bylo jasné každému normálně uvažujícímu, že to bylo na objednávku. Kdo ví jestli vůbec vraždil ten co má být souzen a nevzal to jen na sebe za úplatu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.