Každý pátý Čech udržuje svou výplatnici v tajnosti: Je za tím nevěra? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Každý pátý Čech udržuje svou výplatnici v tajnosti: Je za tím nevěra?

Každý pátý Čech doma tají výši svého platu. Svůj díl dostávají i milenky.
Každý pátý Čech doma tají výši svého platu. Svůj díl dostávají i milenky. (scom)

Partneři si říkají kde co. Když ale přijde na finance, celých 22 % Čechů doma zatlouká, kolik jim měsíčně přijde na účet i za co utrácejí. A každý desátý se svým protějškem neřeší finance vůbec.
V porovnání se sousedy jsme docela tajnůstkáři. Podle průzkumu společnosti Profi credit jsou na tom Slováci sice nachlup stejně, ale Poláci a Bulhaři jsou doma sdílnější. Celých 82 % jde doma s pravdou o výplatě ven.

V porovnání se sousedy jsme docela tajnůstkáři. Podle průzkumu společnosti Profi credit jsu na tom Slováci sice nachlup stejně, ale Poláci a Bulhaři jsou doma sdílnější. Celých 82 % jde doma s pravdou o výplatě ven.

Utajíme pětinu, Bulhaři skoro všechno
Nelžeme ale příliš. Nejčastěji (ve dvou třetinách případů) utajujeme před partnerem maximálně pětinu příjmů.
Zato každý čtvrtý Bulhar dokáže doma zatajit téměř celou výplatu. „Například v Bulharsku neodevzdává do rodinné kasy více než třetinu příjmu každý čtvrtý člověk,“ potvrzuje marketingový ředitel Profi credit Ondřej Lokvenc.


Na bokovkách šetříme
Co se výdajů týče, jsme ze zkoumaných zemí nejtajemnější. Doma nehlásí, za co utrácejí, 27 % lidí. Na Slovensku je to čtvrtina, v Polsku 23 % a v Bulharsku 22 % lidí. Čtvrtina Čechů přitom přiznává i nevěru, na kterou utratíme v průměru 2800 korun měsíčně.

Bulhaři dají milenkám víc
Takoví Slováci jsou sice věrnější, ale milencům a milenkám dopřejí v průměru o tisícovku měsíčně víc. Poláci, kde je nevěrná téměř třetina lidí, dají na nevěru ale téměř dvojnásobek toho, co my (5000 korun). Milenci na roztrhání jsou však Bulhaři. Jsou sice nejvěrnější (jen 15 % nevěrných), ale do románků skáčou po hlavě. Milenkám a milencům ukrojí z rodinného rozpočtu 5150 korun měsíčně. A to je více než polovina tamního průměrného platu!

Ženy tají výdaje

Ve všech zemích platí, že zatímco muži tají častěji příjmy, ženy mlží ohledně svých výdajů. „Především Češky a Polky tají své výdaje významně častěji než muži. Například tím, že nepřiznají, kolik ve skutečnosti zboží stálo,“ říká Ondřej Lokvenc.

Autor:  ja

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.