Daniel Černý (PRO Chomutov) bude primátorem: Fotil nahé zadnice, a je v čele radnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Daniel Černý (PRO Chomutov) bude primátorem: Fotil nahé zadnice, a je v čele radnice!

Politik Daniel Černý a jeho fotografie.
Politik Daniel Černý a jeho fotografie.  (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Daniel Černý)

Kandidát na chomutovského primátora Daniel Černý (42) fotí akty. Jeho kritici mu to vyčítali. Obavy, že by kvůli nahé zadnici mohl přijít o radnici, se ale ukázaly jako liché. Hnutí PRO Chomutov, za které kandidoval, sobotní opakované volby opět vyhrálo.

V opakovaném hlasování, které kvůli kupčení s hlasy ve prospěch ČSSD nařídil soud, získalo PRO Chomutov 26,97 procent hlasů. Oproti podzimnímu hlasování, kdy vyhrálo jen těsně, si polepšilo o téměř sedm procent. V 35členném zastupitelstvu teď bude mít 11 mandátů.

PRO Chomutov se už dříve domluvilo na spolupráci s ANO a KSČM. Do primátorského křesla vynese tato dohoda Daniela Černého. Akty, které fotí a vystavuje už 25 let, mu nijak neuškodily. „Myslím, že mě lidi volili i proto, že jsem ve městě dlouhodobě kulturně aktivní, dělám výstavy, pořádám workshopy,“ řekl Aha!.
Dosud vládnoucí ČSSD, která skončila druhá se 17,85 procenty, odejde zřejmě do opozice.

V Bílině se opět kupčilo?
Vítězem komunálních voleb v Bílině je KSČM. V opakovaném hlasování získala 25,63 % hlasů. Ve 30členném zastupitelstvu bude mít 9 mandátů. Druhé skočilo sdružení Nezávislí v Bílině (17,99 %), třetí ANO (16,82 %). Policie prověřuje v Bílině další podezření na kupčení s hlasy. Oznámení přijala pozdě večer po uzavření volebních místností.



Autor: 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.