Malíř padělatel (31): Maloval obrazy, tiskl peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Malíř padělatel (31): Maloval obrazy, tiskl peníze!

Nádobíčko, které padělatelé používali. Falešné tisícovky byly od pravých takřka k nerozeznání.
Nádobíčko, které padělatelé používali. Falešné tisícovky byly od pravých takřka k nerozeznání. (Foto Aha! – Ivana Žáková, PČR)

Maloval obrazy a přitom vyráběl falešné bankovky. Takto si vydělával na živobytí muž (31) z Frýdku-Místku společně s přítelkyní (24).

„Falzifikáty udávali od loňského září. Zadrželi jsme je v Olomouci, když s nimi chtěli platit. Povedlo se jim udat třiačtyřicet bankovek,“ sdělil Aha! kriminalista Martin Válek. Jak dále prozradil, podvodníci s nimi nikdy neplatili ve dne, ale naopak v nočních podnicích a večerkách, kdy na peníze nebylo dobře vidět.

Zhotovil 132 falzifikátů, nejvíce tisícikorun. „Vyráběli je na počítači. Po vytištění je opatřili ochranným proužkem, dobarvili a přelakovali speciálním sprejem, aby měly opotřebovanou barvu,“ popsal Válek. Do kšeftu vtáhli ještě další ženu (32), která s nimi padělky prodávala. Všem hrozí až deset let basy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.