Monackému knížecímu páru se narodila dvojčata: Kdo bude dědicem trůnu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Monackému knížecímu páru se narodila dvojčata: Kdo bude dědicem trůnu?

Rodinka se rozrostla.
Rodinka se rozrostla. (EPA )

Monackému knížecímu páru se dnes narodila zdravá dvojčata - holčička sice přišla na svět jako první, chlapeček se ale přesto stává dědicem trůnu. Je to poprvé v historii Monaka, které vzniklo už ve 13. století, aby se v knížecí rodině narodila dvojčata.

Dívka dostala jméno Gabriella Therese Marie a chlapec Jacques Honoré Rainier. Na oslavu jejich narození byla přichystána pompézní dělostřelecká salva. Po vypálení 42 ran se na 15 minut rozezněly zvony místních kostelů a poté sirény lodí, které kotví v tomto středomořském městském státě.

Knížecí pár ve snaze, aby nebyl zavalen dárky, vyzval podle agentury AFP občany, aby raději poslali peníze na dobročinnost.

"Jeden chlapec, jedna dívka, královský výběr. Pro všechny občany Monaka je to ohromná radost," prohlásila podle agentury AP místní obyvatelka Marguerite-Marie Bergonziová.

Kníže Albert má již dvě nemanželské děti, které ale nemají nárok na nástupnictví. Jedním je dvaadvacetiletá dcera Jazmin Grace, jejíž matka je bývalá americká číšnice, a druhým jedenáctiletý syn Alexandre, který se narodil ze vztahu s bývalou francouzskou letuškou původem z Toga.

Šestapadesátiletý Albert II. a o dvacet let mladší bývalá reprezentantka Jihoafrické republiky v plavání Charlene Wittstocková se vzali před třemi lety. V Monaku šlo o první svatbu vládnoucího knížete od roku 1956, kdy se Albertův otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kellyovou.

S tou je nová paní monackého knížecího paláce často srovnávána. Vysokou, štíhlou blondýnu Charlene, která není urozeného původu, už prý Monačané považují za důstojnou dědičku role Albertovy matky, kněžny Grace, která tragicky zahynula v roce 1982.

Přečtěte si
mandat
12. 12. 2014 • 09:18

Ma jeste 17 letou dceru v USA. Udajne ma vic deti,ale k tem se nehlasi. Kratce pred svatbou vyslo take napovrh, ze ma nekde mimino,proto chtela Charlene utect domu. Albert je nemoralni a nezodpovedny clovek.

anezat
12. 12. 2014 • 09:02

Škoda, že se nedožila výjimečně krásná babička Grace...

prroud
11. 12. 2014 • 18:56

Jeste ze tak,bez toho bych v Cesku vubec nemohl existovat ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pravlast
11. 12. 2014 • 08:10

A levoboček počatý s letuškou a v letadle utře nudli

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.