Danajské dary pro Zemana! Jak se prezident bránil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Danajské dary pro Zemana! Jak se prezident bránil?

Miloš Zeman měl z narozenin velkou radost.
Miloš Zeman měl z narozenin velkou radost.  (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, KPR)

Některé dárky v sobě mohou ukrývat nebezpečí či hrozbu. Obzvlášť, když jsou pro někoho tak významného, jako je prezident republiky Miloš Zeman (70). Jak byl na svých sedmdesátinách chráněn?

Danajský dar související s bájí o trojském koni značí dárek, který sebou nese zlo anebo nebezpečí. Na úterních sedmdesátinách prezidenta, které se konaly v Míčovně Pražského hradu, by ale podle informací Aha! moc šancí neměl. Ač totiž hosté z vrcholné politiky i byznysu neprocházeli bezpečnostními rámy, byli kontrolováni ručním detektorem kovů a museli ukázat, co Zemanovi nesou.
Některé z darů ale tak trochu danajskými byly. Třeba alkohol a sladkosti prezidentovi rozhodně dobře neudělají.

Skoro 
300 hostů
Hrad byl oficiálně na slovo skoupý. „Bezpečnostní opatření byla zcela standardní,“ řekl Aha! Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Místo několika desítek lidí jich totiž popřát Zemanovi přišlo podstatně víc. „Dorazilo celkem 286 hostů,“ řekl.

Psycholog Ivan Douda: I prezident může být nedokonalý!
Psycholog a odborník na závislosti Ivan Douda (70) s Aha! přemítal o tom, zda je správné Zemanovi nosit k narozeninám tolik alkoholu. Vzhledem ke své cukrovce totiž nyní prezident na doporučení lékařů dodržuje velmi přísný režim, do kterého hektolitry piva a vína zkrátka nepatří.

Co by se panu prezidentovi stalo, kdyby všechny ty dárky minimálně ochutnal?
„Neznáme ty detaily, jak silná je ta cukrovka. Bylo by to silné vaření z vody, ale samozřejmě jde o zdraví. Je to dospělý člověk a musí udělat základní úvahu, jestli si chce užívat, nebo žít. Vypovídá to o něm, že upřednostňuje radost ze života před zdravím. On je příkladem, že i prezident může být nedokonalý. Každý člověk na to má právo a zdraví je v rukou jedince.“

Neměli by se jeho přátelé snažit, aby se k takovému jídlu a pití pan prezident nedostal?
„To je druhá věc, samozřejmě, že dobrý přítel by mu neměl nosit sladkou becherovku, ale něco jiného.“

Jaké triky byste panu prezidentovi doporučil, aby se ubránil touze po alkoholu a sladkém?
„Člověk musí chtít a musí to cítit jako problém, který ho pálí. Když to nechce změnit, nemá smysl se na tom podílet, pak to nefunguje. Je to prostě dospělý jedinec.“

A co mu kdo přinesl? Podívejte se do galerie!



Autor:  vr,et

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.