Lesní vrah: doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lesní vrah: doživotí!

Lesní vrah Viktor Kalivoda zabil tři lidi a včera za to dostal od soudu doživotí.
Lesní vrah Viktor Kalivoda zabil tři lidi a včera za to dostal od soudu doživotí.  (: Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Lesní vrah Viktor Kalivoda ze Slaného dostal doživotní trest vězení. Středočeský krajský soud ho uznal vinným z loňských říjnových vražd staršího manželského páru na Brněnsku a elektrikáře na Kladensku.

Lesní vrah Viktor Kalivoda ze Slaného dostal doživotní trest vězení. Středočeský krajský soud ho uznal vinným z loňských říjnových vražd staršího manželského páru na Brněnsku a elektrikáře na Kladensku. Všechny tři oběti zastřelil svou legálně drženou zbraní ranami do hrudi a do hlavy.

Osmadvacetiletého rodáka z Prahy, který v televizním Milionáři vyhrál 320 tisíc korun, soud uznal vinným ze tří vražd. Loni v říjnu několika ranami do hrudi a následně jednou do hlavy zastřelil na lesní cestě u obce Nedvědice na Brněnsku starší manžele Ludvíkovy, kteří šli do lesa pro dřevo. Poté v lese u vesnice Malíkovice na Kladensku zastřelil čtyřiačtyřicetiletého elektrikáře Jaroslava Lendóciho. Muž byl právě na procházce se psem.

Policie zadržela podezřelého v blízkosti jeho domova tři dny po druhé vraždě ve chvíli, kdy údajně plánoval další. U sebe měl pistoli i náboje. Při výslechu se ještě týž den k vraždám přiznal, popsal policistům oba činy, odmítl však uvést jejich motiv. Vraždit prý chtěl a ničeho nelituje. Oběti i místa činu si údajně vybral náhodně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.