Na Dny NATO míří tisíce lidí, v kolonách se čeká i dvě hodiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Na Dny NATO míří tisíce lidí, v kolonách se čeká i dvě hodiny

Dny NATO jsou oborvským lákadlem
Dny NATO jsou oborvským lákadlem (Aha! - Martin Hykl, David Kundrát, Alexandr Malachovský, Petr Novotný, ara)

Několikakilometrové kolony aut se od rána tvoří v okolí letiště v Mošnově na Novojičínsku, kde dnes začaly dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. Lidé mohou v koloně strávit i dvě hodiny. ČTK to řekl operátor speciální policejní telefonní linky monitorující situaci v dopravě Michal Tichý.

"Nejhorší je to ze strany od Ostravy, kde je kolona dlouhá šest až sedm kilometrů," řekl Tichý. Ve směru z Příbora měří kolona asi čtyři kilometry. Nejméně aut jede od Studénky, z té strany je kolona dlouhá asi kilometr.

Na akci, na kterou je vstup zdarma, jedou desetitisíce lidí. Mnoho jich cestuje i autobusy a vlaky, stovky jedou na kolech. Městská policie Ostrava pro cyklisty připravila hlídané bezplatné kolárny s několika tisíci míst. Program akce začal krátce po 09:00, a tak nad hlavami lidí už burácejí stíhačky.

Dny NATO jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě. V atraktivních dynamických i statických ukázkách letos představuje své armádní, záchranářské či bezpečnostní jednotky 16 států, přičemž speciální partnerskou zemí je Polsko. Jedním z největších lákadel je v dnešní evropské premiéře americký konvertoplán CV-22B Osprey, který kombinuje vlastnosti vrtulníku a dopravního letadla. Stroj je od rána v obležení stovek návštěvníků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.