Statečná zachránkyně pomohla 4 lidem: Jiní si je fotili a ujížděli pryč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Statečná zachránkyně pomohla 4 lidem: Jiní si je fotili a ujížděli pryč!

 Z tohoto auta Martina Andrlíková (42) lidi zachránila.
Z tohoto auta Martina Andrlíková (42) lidi zachránila.  (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka a hasiči)

Hrdinsky se zachovala Martina Andrlíková (42) z Kolovče na Domažlicku. Z převráceného auta zachránila čtyři lidi. Když se je snažila z vozu vytáhnout, jiní řidiči nepomohli, jen přibrzdili, hrůzné drama si vyfotili a odfičeli pryč.

Statečná žena si tak vysloužila ocenění Gentleman silnic. Je 19. ženou, která tento titul od roku 2004 dostala. „Jela jsem s dcerami Adélou (6) a Kristýnou (18) za příbuznými na Moravu. Ve východních Čechách jsme trochu zabloudily. Pak jsme se dostaly na správnou silnici a zařadily se za auto, které krátce nato havarovalo,“ vzpomíná Andrlíková.


Škoda Fabia vyletěla u Býště ze silnice a skončila na střeše v příkopu. „Viděla jsem, jak se z auta začíná čoudit. Blesklo mi hlavou – ježíšimarjá, oni tam uhoří. Slyšela jsem z kabiny dětský pláč. Snažila jsem se otevřít dveře, ale byly zaseklé,“ říká Andrlíková.  Dcera Kristýna volala záchranku. „Nevěděla jsem, kde přesně jsme. Snažila jsem se proto zastavit řidiče. Ti ale jeli dál a někteří si bouračku ještě fotili,“ líčí drama Kristýna.
Pak zastavili dva řidiči. Jeden mluvil mobilem s dispečerkou záchranky a druhý vytrhl zaklíněné dveře. „Podal mi Elišku (3) a pak Vašíka (5) a dal mi je do náruče. Pak vytáhl z vozu jejich tetu, která byla v bezvědomí. Jejich babička, která řídila, se dostala ven sama,“ dodává Andrlíková, která by v případě potřeby opět ani chvíli s pomocí nezaváhala.

Přečtěte si
freezeme
15. 9. 2014 • 13:53

tak, kdo je vlastně zachránil a vytáhl z vozu????? Dle článku, hrdinka Andrlíková sice zastavila, ale dostat je z vozu se jí nepodařilo, hrdiny bych viděla jinde, ona pouze převzala děti, z auta je dostal jiný náhodný řidič, který tam zastavil.

ivuska1
15. 9. 2014 • 10:07

marie60
15. 9. 2014 • 07:31

Nejhorší zrůdy jsou čumilové, kteří místo pomoci ještě si ty nebohé lidi fotí a pak za mrzký peníz fota prodají bulváru a nebo se s nimi chlubí známým v putyce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.