Bestiální vrah Jiří Funda (25): Kolik dostal za vraždu Elišky?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bestiální vrah Jiří Funda (25): Kolik dostal za vraždu Elišky?!

Jiří Funda si odsedí čtvrt století.
Jiří Funda si odsedí čtvrt století. (Foto Aha! – David Malík, Petr Novotný)

Brutální vražda kvůli 15 tisícům! Jiří Funda (25) letos v lednu ubodal svoji známou Elišku M. (†21) v jejím bytě na pražském Vyšehradě. Přistihla ho, jak jí z kabelky krade peníze… Pražský vrchní soud mu včera v odvolacím řízení výjimečný pětadvacetiletý trest potvrdil.

Podřízl jí krk, pak ji jedenatřicetkrát bodl nožem. Když mrtvé tělo dívky našli její kamarádi, po celém bytě byla krev. Útok byl podle soudu mimořádně brutální.
Funda, který je otcem tří malých dětí, vymyslel plán, jak Elišku obrat o peníze. Kvůli údajné koupi notebooku ji přiměl vybrat z bankomatu 15 tisíc. U ní doma se přiznal, že si historku o počítači vymyslel a chtěl peníze půjčit. Když odmítla, peníze jí sebral z kabelky. Přistihla ho, a tak ji zavraždil. Za získané peníze si pak koupil elektrickou kytaru.

Otřesná chladnokrevnost
Po vraždě se Funda umyl, převlékl se do přineseného čistého oblečení a zakrvácené šaty vypral. Když si koupil kytaru, kamarádovi se pochlubil: „Udělal jsem si radost.“
Podle znalců má vrah silně pokřivené hodnoty a jeho náprava je skoro vyloučená. Pozůstalým musí také zaplatit přes 1,5 milionu korun.

Autor:  rvs

Přečtěte si
lipno
4. 9. 2014 • 11:34

Je takový problém ho předat doživotně předat pozůstalým, a't si s ním BEZTRESTNĚ dělají co chctějí

prroud
4. 9. 2014 • 08:45

Kde vezme 1.5 milionu a co jsou platny mrtvy Elisce? Povim vam to,ji jsou uz k nicemu,ale protoze ty prachy urcite nema,tak si exekutor smlsne na majetku jeho rodiny ktera za toho vsivaka nemuze,aby bylo toho nestesti jeste vic!!! . A aby to bylo jeste lepsi,budeme toho vraha 25 let z nasich dani zivit a s nim dnes uz soukromou vezenskou exekutivu ktera si za jeho "opatrovani" necha velice dobre zaplatit!!! Co na to rikate,libise vam to? Pak mlcte dal k nasi "radobyspravedlnosti a platte,ovce!!! Remcat muzete akorat tak u piva v knajpe!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.