Kuřecí křídla se sýrem podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 6 kuřecích křídel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku chilli koření
- 1 lžíci kečupu
- 5 stroužků česneku
- sůl
- celý kmín
- 100 g Grand Moravia
Křídla omyjeme, osušíme a osolíme. V misce umícháme olej, kečup, chilli koření a utřený česnek a křídla do směsi naložíme na zhruba půl hodiny. Naložená křídla dáme do pekáčku, posypeme kmínem, malinko podlijeme a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme zhruba hodinu.
Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby vodu přidáme. Když už jsou křídla téměř červená, vyjmeme pekáč z trouby a každé z nich posypeme nastrouhaným sýrem. Zvýšíme výkon trouby na 220 °C, zapneme horký vzduch, pokud máme, a dopékáme zhruba 10 minut.
Podáváme s bramborem, chlebem, popřípadě jen se zeleninou, opečenou hlívou a podobně.