Jahodový tunel podle Anety Bartuškové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g čerstvých jahod
- 400 g zakysané smetany
- 1 smetanu ke šlehání
- moučkový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 100 ml vlažné vody
- ½ balíčku piškotů
Jahody omyjeme, necháme okapat, pak nakrájíme na malé kousky a některé necháme na ozdobu. Zakysanou smetanu promícháme s ušlehanou šlehačkou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Želatinový ztužovač rozmícháme s vlažnou vodou podle návodu a postupně vmícháme do smetanového základu. Nakonec přidáme pokrájené jahody. Formu vyložíme fólií, na dno vyskládáme piškoty, naneseme polovinu smetanové směsi, znovu piškoty, pak zbytek smetanové směsi, povrch uhladíme a poklademe piškoty.
Dezert uložíme do lednice aspoň na 4 hodiny, nejlépe do druhého dne. Po ztuhnutí vyklopíme a nakrájíme.