Domácí houstičky podle Romany Rubášové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
100 g kukuřičné mouky
1 lžičku soli
1 sáček sušeného droždí
cukr
200 ml vlahého mléka
1 celé vejce
2 žloutky
1 větší vařený jemně nastrouhaný brambor
100 g rozpuštěného vlahého sádla
hrubou sůl a kmín na posyp
Droždí smícháme s cukrem, přilijeme mléko a pak postupně přidáme ostatní ingredience. Propracujeme a těsto necháme vykynout. Pak ho rozdělíme na díly a upleteme houstičky ze tří pramenů. Na plechu s pečicím papírem je necháme kynout, pak je potřeme vejcem a posypeme kmínem a solí. Pečeme dozlatova na 180 °C v předem vyhřáté troubě.