Cizrnový salát s brokolicí podle Veroniky Poláčkové!
Cizrnový salát s brokolicí (Foto ara)
12. ledna 2017 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 250 g vařené cizrny
- 250 g míchané zeleniny
- 100 g tvrdého sýra
- ½ hlávky brokolice
- 10 cherry rajčat
- 10 černých oliv
- 1 pikantní klobásu
- 3 vařená vejce
- mletý barevný pepř
- olivový olej
Den dopředu si uvaříme cizrnu. Brokolici rozebereme na růžičky a na pařáku krátce povaříme v páře. Do mísy dáme vařenou cizrnu, směs zeleniny (může být mražená zeleninová směs krátce orestovaná na pánvi – mrkev, hrášek, kukuřice, cibulky, fazolové lusky, kapie…), brokolici, na kostičky nakrájený sýr, na půlkolečka nebo na ¼ kolečka nakrájenou klobásu, na polovinu překrájené černé olivy, na kolečku na brambory promačkaná vařená vajíčka a na poloviny nakrájená omytá rajčata. Vše ochutíme čerstvě mletým barevným pepřem, olejem a opatrně promícháme. Dle chuti můžeme přisolit.