Ořechové řezy podle Jany Remkové!

Ořechové řezy (Foto ara)
19. prosince 2016 • 05:00
Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 280 g moučkového cukru
- 4 280 g hery
- 4 8 bílků
- 4 280 g mletých ořechů
- 4 280 g polohrubé mouky
- 4 250 g cukru
- 4 8 žloutků
Heru vyšleháme s cukrem v jedné misce, v druhé ušleháme bílky na tuhý sníh. Do směsi cukru a hery přidáme mleté ořechy a mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Vznikne tužší těsto, které dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a uhladíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme 20 – 25 minut. Ke konci pečení už šleháme žloutky s 250 gramy cukru do husté pěny. Když je těsto upečené, necháme je tak 3 minuty malinko vychladit a a ještě hodně teplý korpus potřeme žloutkovou směsí, kterou necháme zaschnout nejméně do druhého dne. Pak krájíme nožem, který namáčíme do horké vody obdélníčky.