Sladké dobroty: Okaté řezy podle Veroniky Poláčkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Okaté řezy podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete
4 vejce • 100 g moučkového cukru • 7 lžic horké vody • 200 ml vlažného mléka • 100 g najemno strouhaného kokosu • 200 g polohrubé mouky • ½ sáčku prášku do pečiva • 100 piškotů • rybízovou marmeládu • ¾ plechovky kondenzovaného slazeného mléka • 2 kelímky zakysané smetany
Postup:
Z bílků si ušleháme tuhý sníh. V misce si ušleháme žloutky, moučkový cukr a postupně přiléváme horkou vodu. Do vyšlehané žloutkové pěny zlehka vmícháme kokos. Potom střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Na konec vmícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe piškoty, které jsme si předem po dvou slepili marmeládou. Takto připravené řezy dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 – 30 minut. Upečené ještě teplé řezy polijeme kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout. Vychladlé řezy potřeme kysanou smetanou.