Karé v leču podle Otto Pláška!

Karé v leču (Foto ara)
8. září 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 plátky vepřového karé
250 ml vývaru z kostí
700 ml domácího leča
máslovou jíšku
olej
sůl
mletý pepř
Vepřové karé si nakrájíme na 2 cm silné plátky. Z těchto plátků příčně nakrájíme 2 cm široké hranoly. Osolíme a opepříme. Na pánvi v trošce oleje, který rozpálíme, maso zprudka opečeme ze všech stran. Pak ho dáme do hrnce. Výpek na pánvičce podlijeme 200 ml vody a necháme odvařit výpek. Obsah pánve přidáme do hrnce k masu. Do hrnce nalijeme lečo a přilijeme i vývar. Dusíme společně cca 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vhodnou přílohou je rýže.
**
50 minut
**