Dušené žebírko podle Otto Pláška!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
6 vepřových kotlet s kostí
2 velké cibule
150 g slaniny
1 l vývaru z vepřových kostí
6 stroužků česneku
máslo
hladkou mouku
vepřové sádlo
sůl
mletý pepř
drcený kmín
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran. Pak je přendáme do připraveného hrnce. Na výpeku v pánvi opečeme najemno nasekanou slaninu společně s nadrobno nakrájenou cibulí do zlatavé barvy a ke konci přidáme nasekaný česnek. Takto orestovaný základ přelijeme do hrnce k opečeným kotletám. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka 30 – 45 minut. Měkké kotlety opatrně vyndáme z hrnce a udržujeme teplé. Vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s vařenou rýží.
**
60 minut
***