Odpalované švestkové knedlíky podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
500 ml mléka
100 g másla
350 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
15 – 20 švestek
Mléko slabě osolíme a svaříme s máslem. Přidáme všechnu mouku, a mícháme, až vznikne husté těsto, které se nelepí ani na vařečku ani na kastrol. Necháme ho zchladnout a přidáváme postupně vejce, která vmícháme do těsta, až je těsto opět celistvé a hladké. Na pomoučeném vále si uděláme z těsta slabý váleček, který nakrájíme na 3 cm kousky. Rukama roztáhneme na placičku, do které zabalíme švestku a zakulatíme. Hotové knedlíky dáme do vařící se vody a vaříme je podle velikosti cca 5 – 8 minut. Zpočátku varu je promícháme, aby se odlepily ode dna. Po uvaření (když vyplanou na povrch) je propíchneme vidličkou a podáváme posypané mletým mákem s cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.