Tyhle děti zabili psychiatři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tyhle děti zabili psychiatři!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Místo, aby jim pomohly, zabily je! Šokující příběhy dětí, které v poslední době k sebevraždě dohnaly psychiatrické léky, ukazuje unikátní výstava nazvaná »Psychiatrie: pomoc nebo hrozba?« v pražské Štětkově ulici. Výstava upozorňuje i na brutální praktiky v psychiatrických léčebnách.

Místo, aby jim pomohly, zabily je! Šokující příběhy dětí, které v poslední době k sebevraždě dohnaly psychiatrické léky, ukazuje unikátní výstava nazvaná »Psychiatrie: pomoc nebo hrozba?« v pražské Štětkově ulici. Výstava upozorňuje i na brutální praktiky v psychiatrických léčebnách.

„Na celém světě ročně umírá v psychiatrických ústavech více než 100 000 pacientů. Navíc se odhaduje, že po požití psychofarmak zemřelo třeba jen v USA už zhruba 15 000 dětí. V Česku pravidelně užívá nebezpečný lék Ritalin asi 1700 dětí,“ popsal Zbyněk Svatba z Občanské komise za lidská práva.

Randy Steel (†9)
Trpěl nadměrnou energií, vyrušoval ve škole a byl nesoustředěný. Odborníci se ho rozhodli »léčit«. A nakonec ho násilnými praktikami utýrali k smrti. „Drželi ho na podlaze, až přestal dýchat. Všude měl krev a modřiny. Kriminalista řekl, že to vypadá, že ho někdo na koberci držel obličejem k zemi, až se udusil...“ řekla Randyho matka Holly Steel.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.