Zahořklá Basiková: Táhněte makat na pole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zahořklá Basiková: Táhněte makat na pole!

Bára Basiková
Bára Basiková (archiv Blesku)

Covidová pandemie otevřela zpěvačce oči! Dosud se totiž Bára Basiková (58) domnívala, že jsou umělci národem alespoň uznáváni, když ne milováni. Tolik nenávisti, pohrdání a závisti ovšem nečekala ani v nejhorším snu.

„Na jednu stranu nás národ litoval a na druhou stranu se našlo tolik lidí, kteří psali, ať jdeme na pole, ať jdeme makat, že se stejně flákáme a máme nahrabáno. Nevěřila jsem svým očím a uším, když jsem s tím byla konfrontovaná," zděsila se reakcí národa Bára Basiková v pořadu Blízká setkání.

Basiková promluvila o sebevraždě:

Video se připravuje ...

„Byla jsem úplně šokovaná z toho, jak nás vlastně nemají rádi. Pohrdají námi a závidějí nám," svěřila se zpěvačka s tím, že se to na ni trvale podepsalo: „Od té doby jsem tím dost poznamenaná a trochu zahořklá. Říkala jsem si, že asi ten covid měl přijít, abych se dozvěděla i tohle, že ne každý nás bere vážně a ne každý tu naši profesi uznává a bere ji za právoplatnou."

Módní vkus slavných žen: Co by si nikdy nevzaly na sebe

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tarrica
26. 1. 2022 • 20:39

Tak Vám musím oponovat, my jsme dostali byt do dvou let /2 roky jsme bydleli v 1+1/ -manželé + 1 dítě. Dostali jsme družstevní byt, spláceli 100,- Kč/ měsíc, nájem + inkaso 421,- Kč-doklady mám na památku schované
Za děti nám odepsali z půjčky 2-4 tis.Kč, podnik nám dal NENÁVRATNOU půjčku 30 tis.Kč za podepsání 10 let /manžel/ v podniku. Psal se rok 1980. Nikdo jsme nebyli ve straně a nedělali funkce- rodiče byli věřící-ti by nás roztrhli
Příjem jsme měli cca 3-5 tis. Kč měsíčně .Neobhajiji minulou dobu, ale některé nepravdy mě nadzvednou.
Jo bydlíme v okresním městě cca 75 tis.obyvatel.
Hezké dny, jo a mám se dobře i teď- hlavně si nestěžuji.

mejlika
25. 1. 2022 • 09:49

-bello- ... já nejsem sice ten dotyčný uživatel a nevím, co by vám odpověděl, ale já za sebe pouze toto : Ve většině případech máte pravdu, ale někde taky ne. Nebudu to rozpitvávat, ale největší omyl je toto : "Byt , nebo bezúročnou !!! půjčku vám dali V obecním bytě jste platil cca 30 Kč/m2" !!!!!
Tak to ani náhodou .... byt dostávali akorát předáci v továrnách, např. ČKD, atd a to ještě museli být v KSČ. Na NV byly dlouhé pořadníky a aby dostal "normální člověk" byt, tak musel žít např. v bytě 1+1 s dětmi a rodičema a babičkou a ještě čekat hodně let. Další možnost byl pořadník do Družstva, ale to byl další horor. Nejen, že se čekalo třeba 10 let, ale ještě si musel každý na ten byt vzít půjčku, dlouho splácet a pak ještě celý byt splácet v nájmu státu 30 let! Jo a bezúročná půjčka teda rozhodně nebyla, možná , že v nějakém podniku vyšli zaměstnancům vstříc, ale oficielně to nebylo nikde. Do školky dostat dítě byl horor, pokud dotyčný nepracoval alespoň v uličním výboru, nebo nebyl členem Brigády soc.práce, tak taky neměl šanci. Jo a popisuji situaci v Praze, jak to bylo jinde nevím. No a takto bych vám mohla oponovat ve více případech, ale jak jsem již psala v něčem máte pravdu a dál to nebudu rozpitvávat.

-bello-
23. 1. 2022 • 13:00

Uživatel_5457057
-----------------
Nenávidím slovo závist, protože ho většinou používají právě ti, co něco závidí - viz význam projekce.Tedy , jak to máte v sobě srovnané?
40 ket jste prožil v socialismu . Nyní je 33 let po "Sametu ", tedy je vám 73 let .
Skoro 1/2 života jste po "Sametu" vařil z výhod socialismu. Nemusel jste se moc starat. Z doby socialismu nebylo vše růžové, ale v podstatě lidi štvala nesvoboda cestování a nesvoboda slova, že nemůžou říct, že vláda je vůl. Tak teď můžou a z ciziny se velmi rádi vrací domů a vedle symbolu státu : vlajky se Lvem věší symbol demokracie: trenýrky !
Od komunistů jste měl lék. péči zdarma, zuby opravené, podnikat na volné noze jste mohl a očkováním vás komunisté zajistili pro budoucí migrující Evropu taky .A to je přece ideál startu!
Byt , nebo bezúročnou !!! půjčku vám dali V obecním bytě jste platil cca 30 Kč/m2 a elektřinu a plyn komunisté silně dotovali. Umělce dotovali taky a vy jste za divadla, koncerty, diskotéky, knihy dal tím pádem jen pár korun.Na sport jste dostal taky. A donutili vás udělat si aspoň výuční list .Totéž se stejnými právy a povinnostmi vyžadovali i po nepřizpůsobivých, aby z nich nebyli analfabeti a mohli pracovat , na rozdíl od nyní. Mateřská dovolená byla kratší, ale matky /rodiny se starat musely, a když ne, byla tam sociálka natotata.Ne jako nyní, kdy se takových rodin bojí..Děti musely být vychované, ne jako nyní, kdy se učitelé bojí , že dostanou facku !
Komunisté vám dali základ k přežití v b o r d e l u na Západ od nás, jehož jsme součást, ale nepředpokládaně i na Východ od nás, odkud k nám vrazila tsunami levných pracovních sil s neúplným základním vzdělám.Tedy analfabeti s horkotěžko nacvičeným podpisem, které k hygienickým návykům vedeme /marně / doteď
Pokud Putin zakročí, vykopala bych já mezi Slovenskem a Českem a podél Polska Taxisův příkop .
Nejsem stará , jako vy, ale máme paměť v rodině a jsme vcelku

-bello-
23. 1. 2022 • 11:20

Basiková je tak tupá, jako ta Žilková a pod. hvězdy.
Když je hloupá a žvaní blbosti,tak se jí to vrací.
Když hodnotí politickou situaci , shodně třeba s Csákovou nebo blbkou Čvančarovou,pak to schytávají zpátky.
Za minulého režimu byla kultura hodně dotovaná, herci měli místa jistá a příjmy taky.Točily se kvalitní filmy /nepočítejte do toho pár budovateklstkých, ale celek / - nad dneškem kvalita byla větší , do toho počítámi i veselohry atd.Dabing byl úžasný, dnes ho drží jen pár herců.
Seriály v TV jsou takové, že se role odříkají, dabing je děs a hrůza.
Konzervatoře produkují desítky " herců " k ničemu.Na Damu můžete jít rovnou ze základky.Nehledejte tedy extra IQ v jejich povídání.

Uživatel_5457057
19. 1. 2022 • 20:43

Víte co Tonko, naučte se číst, a pak teprve něco pište. Jo a slovo "socík" psal výše "donypan", já používám normálně "komouši". Nikde nepíši, že se nic netočilo, točilo, ale málo!!!! Pokud vím, tak jste už taky stará osoba, takže jste se taky uměla přizpůsobit režimu, ne??? Pracovat jsme museli všichni, tudíž i herci, tak je nehaňte, že se museli přizpůsobovat. Vy jste snad nepracovala? To byste byl příživnice!!! A že Bohdalka hrála za vlády více prezidentů? Ano, hrála, jako všichni, kteří je pamatovali! A žádné lži neříká, její otec byl komunistama odsouzen v padesátých letech na 15 let a seděl ve Valdicích!!!! A rodina perzekuovaná byla, tak si ty blbé kecy nechte! Bylo to před její svatbou, byla pak těhotná, muže měla na vojně , musela se sama starat finančně o maminku, dítě, sestru , atd.....Kolik se dnes dokáže mladých lidí postarat samo o sebe a ještě k tomu i o své rodiče?? Kloubouk dolů před její pracovitostí. A že je vidět stále? Ano, a proč ne? Stále má paměť, myslí jí to, chodí jí to a je prostě oblíbená. Jenom blbci ji pomlouvají, protože nic neznají a tak jen hloupě kecají. Hezký večer vám přeji ....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.