Co je s Marthou Issovou? V teplákách na psychiatrii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Co je s Marthou Issovou? V teplákách na psychiatrii

Martha Issová
Martha Issová (Michal Beránek (Sport))

Poslední dobou jde Martha Issová ( 40) z role do role. Exceluje jako oštěpařka, olympijská vítězka Dana Zátopková, teď bude pro změnu venkovanka, dokonce s autistickou poruchou!

„Vždycky jsem si přála hrát femme fatale. V novém filmu Alice Nellis se mi to konečně vyplnilo,“ zažertovala Martha Issová u fotky, kterou zveřejnila na sociální síti. V teplákách, holínkách a vytahaném, špinavém tričku, s nemožným účesem a s nápadným ochmýřením pod nosem. Před pár dny začala natáčet film Buko, odběhla si na něj i z filmového festivalu v Karlových Varech, kde s delegací na červeném koberci uváděla Zátopka, zejvně největší filmový trhák sezony.

Kůň jako zrcadlo

Klapka už padla, ale natáčet se bude ještě v září v malebné krajině Kokořínska. Autorka a režisérka Alice Nellis o snímku mluví jako o »duševní road movie« a inspiraci našla ve svém vlastním životě. Titulní roli nehraje žádná celebrita, ale kůň Buko, podle kterého se film jmenuje.

Martha Issová: Nedomyslela jsem to, emoce mi podrazily nohy

Video se připravuje ...

„Téma filmu si spíš našlo mě – chováme koně a s tím, jak člověk postupně řeší nejrůznější jejich problémy, zjišťuje, že většina »jejich« problémů, jsou vlastně problémy naše, které soužití s koněm jen ukáže nebo umocní,“ vysvětlila Nellis. „Kůň je pro mě zrcadlo toho, co se děje ve mně. Takže asi proto jsem zvolila koně jako partnera hlavní postavy, která se snaží najít cestu životem ve chvíli, kdy se jí všechny pečlivě vystavěné plány zhroutily a na nové si stále ještě netroufá,“ dodala.

Drama ze života

Pro hlavní ženskou roli hledala režisérka neokoukanou tvář, našla ji v ostravské herečce Anně Cónové (67). Vedle ní se představí třeba Petra Špalková, Jan Cina či právě Martha Issová v roli venkovské dívky ze statku. „Mám moc ráda filmy o malých každodenních věcech života, za kterými se ale nenápadně odehrává velké drama a je v tom spousta emocí. A to je přesně ten scénář, který v sobě toto všechno má,“ prohlásila Martha s tím, že se těší na natáčení na venkovském statku. Do kin by měl jít film příští rok v září.

Martha Issová zhubla a přišla o prsa! Dojemné vyznání manželovi

Video se připravuje ...

Víte, že...
...Martha Isssová s Alicí Nellis nespolupracuje poprvé? Točili spolu filmy Tajnosti, Perfect days – I ženy mají své dny či pohádku Sedmero krkavců.

Více o snímku i roli Mathy Issové najdete v tištěném vydání Nedělního Aha! (č. 35)



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.