Syn Brodského (†81): Otevřeně o boji s alkoholem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Syn Brodského (†81): Otevřeně o boji s alkoholem!

Marek Brodský (58) nahrazuje alkohol chemií!
Marek Brodský (58) nahrazuje alkohol chemií! (Foto Aha! – Marek Pátek, herminapress.cz, ara)

Nadměrné pití dohnalo syna Vlastimila Brodského (†81) do protialkoholní léčebny. Přestože od té doby uplynulo už šest let, Marek Brodský (58) nad svou závislostí dosud úplně nevyhrál. Praktikant Hlaváček z filmu Rozpuštěný a vypuštěný nahrazuje alkohol chemií! 

„Mám za sebou dost nepříjemný alkoholický období,“ přiznává otevřeně herec a výtvarník. Trpěl před lety depresemi, na které bral prášky, jež kombinoval s alkoholem. Jeho psychický, ale i fyzický stav se postupně zhoršoval a Marek nakonec musel vyhledat odbornou pomoc. S démonem alkoholem ale stále dnes a denně bojuje!

„Protože tu vůli mám slabou, tak to přemáhám antabusem, řeší to za mě chemie. A taky už vím, že kdybych ten antabus zkusil přechlastat, tak to se mnou může v mým věku prásknout,“ přiznal nyní Brodský.

Po léčbě, kterou absolvoval v roce 2011, se opět vrátil k malování. Přestože mu pobyt v léčebně prý pomohl, nejvíc ho od pití odrazuje osud kamarádů, které tam potkal. „Terapie, kdy sedí parta v kroužku a povídá si, kdo je větší alkáč a kdo to v životě nejvíc zvoral, na mě nefungovaly. Mně pomohlo, že jsem to viděl okolo sebe. Skamarádil jsem se tam s několika chlapy a z nich už tři umřeli.

Všichni vlastně na to, že se strašně báli depresí, které s sebou abstinence nese. Raději se upili, než aby je znovu zažili,“ dodal v rozhovoru pro časopis Chvilka pro tebe Marek, jehož otec v televizním filmu Tažní ptáci bravurně zahrál alkoholika, který se snaží se svou závislostí bojovat.

Co je antabus?

Antabus je lék, který sice nezabrání požití alkoholu, ale zvyšuje citlivost organismu na alkohol, ten se odbourává pomaleji, po požití i malé dávky alkoholického nápoje způsobuje zrychlení tepu, pokles tlaku, pocit dušení, znecitlivělost v končetinách či mdlobu. Při velkém požití alkoholu na antabus může dojít až k smrti v důsledku zástavy dechu!

Myšlenky na sebevraždu

Marek před třemi roky naštval svou sestru Terezu Brodskou (49), když prohlašoval, že má už naplánovanou sebevraždu a že ji provede lépe než jejich otec, který se v dubnu 2002 zastřelil na chalupě. „Chci vylézt někam hodně vysoko do hor, vzít si s sebou hodně rumu a zmrznout,“ prohlásil tehdy Marek. Tereza ho za to veřejně nazvala debilem.

Na video s Brodskou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
j.p.toman
19. 9. 2017 • 08:46

Napsat o Markovi Brodském že je herec vyžaduje velkou odvahu.

blackcatmilly
7. 9. 2017 • 14:13

Taky jsem deprese zapíjela alkoholem, až se to nedalo vydržet a s pitím jsem přestala. Deprese trvaly ještě dalších sedm let, hodně pomohla psychoterapie, ale teď jsem konečně v pohodě a spokojená, tak snad se taky dočká.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.