Fešák Jan Kopečný (28): Nováček v Tváři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Fešák Jan Kopečný (28): Nováček v Tváři!

V muzikálu Angelika v Divadle Broadway hraje Nicolase.
V muzikálu Angelika v Divadle Broadway hraje Nicolase. (Foto Aha! – M. Rušinová, V. Petrovitz, D. Kraus/ HD Karlín, archiv J. Kopečného, ara)

V každé řadě show Tvoje tvář známý hlas se objevil minimálně jeden mladý, zatím nepříliš objevený, talent. Adam Mišík, Jan Cina, David Gránský nebo Milan Peroutka. Všichni se rázem stali miláčky fanynek a pracovní nabídky se jim jen hrnuly. Nyní se začíná točit čtvrtá řada – a v roli onoho »benjamínka« se objeví mladý muzikálový zpěvák Jan Kopečný (28).

Honzo, jak jste se vlastně do Tváře dostal, oslovili vás přímo, nebo jste šel na konkurz?

„Bylo to tak napůl. Volali mi, ať se přijdu ukázat. Byl jsem hodně překvapený. Říkal jsem si: Já nevím, jestli jsem na to typ, jestli někoho dokážu imitovat. Vůbec jsem si to nedovedl představit! Až jsem nad tím dýl přemýšlel, řekl jsem si: Ale jo, zkusím to. Přišel jsem, zazpíval jsem, popovídali jsme si a najednou to prostě klaplo, aniž bych o to nějak usiloval.“

Máte dlouhé husté vlasy, takže na paruky, které vás v show čekají, asi nejste zvyklý. Hrál jste vůbec někdy v paruce?

„Jenom jednou. To bylo v muzikálu Klíč králů, ale nerad na to vzpomínám. Byl to hrozně nepříjemný, ošklivý chemlon. Měl jsem na hlavě takový divný modrobílý dredy, hrál jsem totiž čarodějova učně. Ale to bylo poprvé a naposled, co jsem měl paruku. Teď si to zkusím až ve Tváři, a tam toho bude jistě hromada!“

Začínáte natáčet, takže už máte za sebou odlitky obličeje?

„Mám. A bylo to zajímavý. Kolegové mě strašili, třeba Aleš Háma říkal: To je strašný, to se ti nebude líbit! Ale já jsem to zvládl, nic výjimečnýho to nebylo, ale příjemný taky ne. Protože když na vás najednou vylijou několik kilo barevnýho »sajrajtu«, pak to zatuhne a chtějí to sundat a vám to tahá ven víčka, tak to není žádná hitparáda.“ (směje se)

Je pravděpodobné, že si vylosujete i nějakou zpěvačku. Hrál jste někdy někde ženskou postavu?

„V muzikálu Tři mušketýři se v jedné scéně převleču za komornou krále, takže tam mám na sobě šaty. Ale pod nimi mám koňský, vysoký mušketýrský boty! (směje se) A v muzikálu Mamma mia! mám na sobě jednu chvíli svatební šaty. To jsem za takový přízrak. Ale taky nemám podpatky, takže to mě v Tváři čeká poprvé.“

Už jste je zkoušel?

„Ještě ne! Mám docela velkou nohu, čtyřiačtyřicítku, tak jsem zvědavý, jestli je seženou. To jsou věci, který nebudou příjemný, ale já to beru jako výzvu. Určitě mi oholí minimálně ruce a nohy, a taky vousy půjdou každý týden dolů. Ale já si je budu nechávat, co to půjde!“ (směje se)

Máte hodně dlouhé vlasy, takže nebude problém je schovat?

„To už jsme taky zkoušeli, schovávají se pod takovou silikonovou čepici. I holkám, který mají dlouhý vlasy. Smotají je a vůbec to není poznat. Je to neuvěřitelný, co ti maskéři dokážou! Takže vlasy na obtíž nebudou. Spíš by mě zajímalo, jestli se do nějaké přeměny použijou. Ale kdybych si vytočil blondýnu a museli mě odbarvit, tak to bych úplně nechtěl! (směje se)

A je něco, co byste si naopak zkusit chtěl?

„Jsem v tomhle spíš klasický, usedlý. Ultramoderní žánry a interpreti typu Justin Bieber mě nelákají, ta hudba mě neoslovuje. Ale taková klasika jako Queen, Red Hot Chilli Peppers, kapely typu »Škorpióni«, to mě prostě baví. Mám rád i tvrdší muziku. A nebál bych se ani, kdybych dostal Karla Gotta. Nebo nějakýho jinýho českýho zpěváka – Karla Černocha, Karla Hálu… Tomu bych se nebránil. A pokud dostanu nějakou ženskou, taky bych si rád střihl Lucku Bílou nebo Marii Rotterovou. Mám radši češtinu než angličtinu. Jsme v Čechách, tak bychom prostě měli zpívat česky.“

Celý rozhovor s Janem Kopečným si přeštěte v Nedělním Aha!

Na video s Janem Kopečným se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.