Co si počne Bartoška: Festival v ohrožení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co si počne Bartoška: Festival v ohrožení!

Jiří Bartoška se zřejmě rozhodl, že bude vypadat úplně stejně jako jeho kolegyně Eva Zaoralová, a tak si pořídil skoro stejné brýle. Druhá varianta je, že se mu zhoršil zrak a je potřeba takových popelníků.
Jiří Bartoška se zřejmě rozhodl, že bude vypadat úplně stejně jako jeho kolegyně Eva Zaoralová, a tak si pořídil skoro stejné brýle. Druhá varianta je, že se mu zhoršil zrak a je potřeba takových popelníků. (Aha! – Marek Pátek)

Rána pro Jiřího Bartošku (70)! Jeho pravá ruka Eva Zaoralová (84) musí po skončení festivalu v Karlových Varech na operaci páteře. Už dva roky ji filmová publicistka odkládala, ale bolest při chůzi už se nedá vydržet.

Eva Zaoralová je ve vedení mezinárodního filmového festivalu od roku 1994. A vždy to byla ona, kdo vybíral filmy, které se během festivalu budou promítat. Ale v posledních letech se ani jí nevyhnuly zdravotní problémy. Už dva roky ji trápí vyhřezlé plotýnky v páteři a tudíž velké bolesti při chůzi.

„Je to blbý, moc blbý. Po festivalu mě čeká operace a věřím, že to bude lepší. Je možné, že jsem tady letos naposledy. Buď příští rok přijdu po svých nebo ne,“ přiznala Nedělnímu Aha! milovnice filmů.


A bylo vidět, že jí chůze, i když o hůlce, velmi vyčerpává. Ale přesto na odpočinek nemá paní Eva ani pomyšlení. „Víte, já odpočívám prací, to je takový můj hnací motor. Doufám, že každý den shlédnu aspoň jeden film,“ dodala Zaoralová.

Eva: S hvězdami není zábava
Během 23 let práce na festivalu se měla možnost setkat s mnoha slavnými. „Nikdy jsem nezažila s žádnou hvězdou zábavu. To opravdu ne. Nemůžete si představovat, že je s hvězdami zábava,“ prozradila Eva Zaoralová a zavzpomínala na americkou herečku Sharon Stone (59).

„Představovala se v sále, všem nám tiskla ruce a byla tak důležitá, že jsme to všichni museli cítit,“ řekla pro idnes.cz. Podle ní ale existují výjimky. „Michael Douglas byl velmi fajn. Zajímal se, jak festival děláme. I John Travolta byl velmi milým a sympatickým hostem.

Na video s Evou Zaoralovou se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.