Boříme 6 mýtů o BDSM: Nechte si »naplácat na holou«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Boříme 6 mýtů o BDSM: Nechte si »naplácat na holou«!

Nechte si občas naplácat.
Nechte si občas naplácat. (Profimedia.cz)

Fascinuje vás román Padesát odstínů šedi, máte rádi erotiku, jenže sadomasochistické praktiky ve vás vzbuzují víc než zvědavost obavy? Možná je to jen předsudek, zkuste se zajímat o podobné sexuální hrátky. Jde o přece jen o hru a fantazii, inovaci, užívání života. Okolo BDSM je hodně mýtů. Pojďme se je pokusit vyvrátit.

Pouta či bičík

Výzkum celosvětového výrobce kondomů zjistil, že téměř 20 % sexuálně aktivních lidí se zapojuje do těchto zdánlivě perverzních her se svými partnery. Zahrnuje to především použití škrabošek, pout, svorek či bičíků. Mnohem zajímavější je ale výzkum z Kinseyho institutu, který ukázal, že 55 % žen a 50 % mužů zažívá dobrovolně určitou míru bolesti během sexuálních aktivit.

Neděste se BDSM

Berme to tak, že někoho BDSM vzrušuje a někoho prostě ne. Bolí to, člověk musí být poslušný, bezmocný, loutka… Ne, není to tak. BDSM může být i kreativní, intelektuální, smyslný či hravý a hlavně nemravný! Podívejte se na 6 nejčastějších mýtu.

Mýtus 1

Dominantní osoby urážejí!

Partner, který hraje roli dominantního, se ve skutečnosti velmi zajímá o fyzickou a mentální pohodu svého v tu chvíli »poslušného« partnera. Muž by nikdy neudělal nic nebezpečného ženě, a jeho chování je vždy omezeno podle toho, co je partnerovi příjemné. Než si začnete takhle hrát, měli byste si určit nějaké slovo, které submisivní partner řekne, když už je to pro něj neúnosné. Nechcete si přece ublížit! Jen chcete uspokojit svá přání.

Mýtus 2

Dominantní vše řídí

Úkolem dominantního je plnit přání a potřeby submisivního partnera. To přináší dominantnímu potěšení. Všechno co musí submisivní dělat, je relaxovat a užívat si tu báječnou jízdu. Všechny sexuální aktivity se odehrávají na jeho těle. A on je ta hvězda, která vše řídí.

Pozor! Kdo je dominantní v posteli, nemusí být dominantní v reálném životě. Takže pánové, pokud budete u těchto hrátek submisivní, není to nic špatného. Pár si vytvoří svoje pravidla a předtím než hra začne, si sjednají jakousi dohodu.

Mýtus 3

Dominantní byli v dětství zneužíváni

V Padesáti odstínech šedi je Christian Grey dominantní, protože byl v dětství zneužívaný matčinou kamarádkou, která po něm chtěla, aby ji poslouchal na slovo. V knize je to extrém. Trauma z dětství není určující předpoklad pro nadvládu.


Mýtus 4

Submisivní jsou slabé povahy a mají nízké sebevědomí.

Opak je pravdou. Submisivní dobře vědí, že mají vše pod kontrolou. Jsou dostatečně silní, tak jim nedělá problém vzdát se dominance při sexuálních hrátkách. Pouze silně emocionální člověk s odvahou se svěří do rukou partnera. Důležitá je ale důvěra. Co si budeme povídat, být ovládán je vzrušující. Pokud denně řídíte zaměstnance, v posteli se rádi necháte unášet a vžijete se do submisivní role.

Mýtus 5

Pokud si užíváte BDSM hrátek, jste úchylní

Když je většina dominantních a v reálném životě submisivních ve světě sexu, neznamená, že jsou úchyláci. Obecně platí, že neberou drogy, jsou psychicky stabilní, vzdělaní, cítí se bezpečně, jsou zamilovaní, ve šťastném vztahu a i přes to milují BDSM! Výzkum zjistil, že čím je žena nebo muž inteligentnější a úspěšnější, tím spíše se zapojí do BDSM hrátek. Mají fantazii a chtějí ji naplňovat.

Mýtus 6

BDSM je především o bolesti

Rozhodně to není primárně o bolesti. Je to často o výměně rolí. Ovšem mírná bolest je ale velmi populární složkou v BDSM, vyplavuje adrenalin a každý pocit zažijete mnohem intenzivněji. Včetně potěšení a uspokojení. Podle Kinsey Institutu je BDSM zastřešující pojem pro širokou škálu aktivit. Musíte si uvědomit, že tyto sexuální hry jsou pouze na vás a je zase jenom na vás, které hračky si pořídíte a co jste ochotni podstoupit. Není to žádná přesilovka, jen ta druhá osoba předává svou moc na dobu několika minut.

Autor:  ak

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.