Sexuální poradna paní Michaely: Moje žena je těhotná, musím se vzdát sexu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sexuální poradna paní Michaely: Moje žena je těhotná, musím se vzdát sexu?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Moje žena je těhotná, znamená to, že se na devět měsíců musíme vzdát sexu? Nebo se to nějak dá? Není to nebezpečné pro ni nebo pro miminko? David, 35

Nemáli vaše žena rizikové těhotenství, můžete si sex dopřávat i v tomto období. Dost ovšem záleží na apetitu ženy – některé mají na sex větší chuť než běžně, jiné pohlavní styk v těhotenství odmítají.

To se stává zejména v posledních měsících, kdy je jim milování méně pohodlné a jejich myšlenky už se soustředí na porod a mateřství. Klaďte větší důraz na hygienu a také dávejte pozor, abyste do pochvy nenatlačil moc vzduchu – bublina může zablokovat cévu a ohrozit tím na životě matku i dítě.

Samozřejmě vybírejte polohy, při kterých ženě netlačíte na břicho. Sexu se vyvarujte v případě, že už vaše partnerka v minulosti prodělala samovolný potrat, jestli její předchozí těhotenství skončilo předčasným porodem nebo nastalo krvácení či odtok plodové vody.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.