Sexuální poradna paní Michaely: Prodělal jsem infarkt a teď se sexu dost bojím. Je reálné, že bych si sexem ublížil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sexuální poradna paní Michaely: Prodělal jsem infarkt a teď se sexu dost bojím. Je reálné, že bych si sexem ublížil?

Fotografie
Fotografie (internal)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Je mi 62 let a nedávno jsem prodělal infarkt. Sexuálně jsem byl stále aktivní, ale teď se sexu dost bojím. Mám strach, že by všechno to vzrušení mohlo vyvolat další infarkt. Je reálné, že bych si sexem ublížil? Milan (62)

Hlavní slovo má samozřejmě váš lékař, který vyšetřeními určí, zda máte dost síly vydržet fyzickou námahu. Doktoři říkají, že jen asi jedno procento opakovaných infarktů je způsobeno sexem.

Samozřejmě platí, že pokud pocítíte bolest na prsou, je třeba okamžitě přerušit vše, co by mohlo být jejím zdrojem, tedy i sex. Je třeba dbát pokynů ošetřujícího lékaře a nekombinovat léky na srdce s léky na dysfunkci erekce, což by mohlo vést k prudkému poklesu krevního tlaku, a dokonce smrti.

Pokud jde o zájem o sex, některé medikamenty ho tlumí. Mnoho pacientů trpí depresí a sex je najednou nezajímá. Poznání vlastní smrtelnosti je tak šokující, že potěšení z milování opravdu není na pořadu dne. Pomoc s fyzickými i psychickými obtížemi je nutno hledat u lékařů, jinak to bohužel nejde.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.