Čerpejte energii z kamenů! Granát: Na životní energii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čerpejte energii z kamenů! Granát: Na životní energii!

Působení na fotografii: Dnes 10.00 – 10.45. Dnes 17.00 – 17.45.
Působení na fotografii: Dnes 10.00 – 10.45. Dnes 17.00 – 17.45. (Profimedia.cz)

Dnes přinášíme v deníku Aha! šestý ze série léčivých kamenů, tentokrát granát.

Na rozdíl od obrázků mandal, které jsme přinášeli během minulého týdne, nepůsobí obrázky kamenů léčivou silou stále, ale jen v době určené kartářkou a léčitelkou Janou Skálovou.

Právě ta na ně bude v uvedený čas posílat energii, vhodnou k meditaci. Pečlivě si proto přečtěte dobu, rozvrženou na dopolední i odpolední hodiny. Čtenáři, kteří mají doma kámen ve skutečné, přírodní podobě, mohou meditovat kdykoliv.

Amulet proti uhranutí

Granát známe po opracování většinou v barvě rudé. K oživení granátu se někdy používá magických rituálů. Obecně pak zlepšuje zrak a usnadňuje dosažení moci a bohatství. Dodává životní energii, obnovuje ztracené síly, čistí krev a burcuje k větší aktivitě, včetně té sexuální. Podporuje vytrvalost, představivost, sebedůvěru a zmírňuje deprese. Od šestnáctého století byl nošen jako amulet proti uhranutí.

Podporuje regeneraci organismu

Také je příznivý pro regeneraci buněk a podporuje tvorbu červených krvinek. Povzbuzuje vitalitu, reguluje krevní tlak, posiluje srdíčko a dokáže zastavit krvácení. Upravuje hormonální poruchy u mužů a pomáhá léčit impotenci, způsobenou psychickými problémy. Je vhodný na revma, kloubní a svalové problémy, příznivě působí na páteř, srdce, plíce a posiluje játra a ledviny. Již od pradávna byl pro svou barvu spojován s krvetvorbou.

Jak s granátem pracovat

Při meditaci s obrázkem granátu postupujeme stejně jako u jiných kamenů. Chce to jen chvilku klidu, pohody a dokonalého soustředění. Obrázek položíme do dlaní a vnímáme jen sami sebe, obrázek a své momentální problémy. Na ty myslíme po celou dobu časově vymezené meditace. Pokud vlastníte originální, přírodní kámen, nejste v rozjímání časově omezení. Takový kámen čistíme večer pod tekoucí vodou a ponecháme na vzduchu. Má moc nabít se i z nočního svitu. Občas je ale vhodné nechat ho nabít alespoň po dobu jedné hodiny na denním světle.

Poselství granátu

  • Budu více milovat a věřit.
  • Posílím svoji důvěru.
  • Jsem v klidu a vím, že se nestane nic zlého.

Tento kámen je obzvlášť vhodný pro znamení Berana, Štíra a Lva.

Kartářka a léčitelka Jana Skálová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.