Čerpejte energii z kamenů! Lazurit: Kámen moudrosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čerpejte energii z kamenů! Lazurit: Kámen moudrosti!

Lazurit
Lazurit (Profimedia.cz)

Dnes přinášíme v deníku Aha! čtvrtý ze série léčivých kamenů, tentokrát lazurit.

Na rozdíl od obrázků mandal, které jsme přinášeli během minulého týdne, nebudou obrázky kamenů působit léčivou silou stále, ale jen v době určené kartářkou a léčitelkou Janou Skálovou. Právě ta na ně bude v uvedený čas posílat energii, vhodnou k meditaci. Pečlivě si proto přečtěte dobu, rozvrženou na dopolední i odpolední hodiny. Čtenáři, kteří mají doma kámen ve skutečné, přírodní podobě, mohou meditovat kdykoliv.

Kámen vesmírného poznání

Jeho barva je od světle modré až do tmavě modré, často s bílými pruhy nebo skvrnami a zrníčky pyritu, připomínající hvězdnou oblohu. V mnoha kulturách byl lazurit uctíván jako svatý kámen, neboli posel z nebes, přinášející lidstvu moudrost. Podporuje růst naší duše, posiluje nás a nabízí nám poznání vyšších souvislostí. Umožňuje praktické využití duchovních poznatků ve všedním životě. Posiluje intuici a schopnost nahlédnout do vlastního nitra, s jeho pomocí snadněji rozpoznáme i skrytý smysl a síly působící v pozadí. Daruje nám hlubokou radost z poznání, ze zázraku života a vesmíru.

Na křeče a horečky

Léčivá moc lazuritu je poměrně široká. Lze ho použít při zánětech a otocích, při chorobách očí i neurologických potížích. Také zmírňuje křeče a horečky, léčí nespavosti a podporuje správnou funkci štítné žlázy. Pomáhá v komunikaci a má dobrý vliv na dovednost v řeči. Novodobé prameny potvrzují pozitivní efekt na depresivní stavy. Působí na pátou čakru kde je komunikační centrum, šestou čakru, kde je uloženo »třetí oko« a sedmou čakru, která je spojena s vyšším já.

Jak s lazuritem pracovat

Právě ono »třetí oko« nás zavede do hloubky našeho ducha, z něhož proudí instinktivní vědění a porozumění a kde se skrývá důvěra ve vyšší mocnosti. Tento kámen je nápomocen právě při odstraňování myšlenkových struktur, které znemožňují přístup k těmto hloubkám. Obrázek lazuritu proto uchopíme do dlaní a v určený čas nad ním meditujeme. V myšlenkách vyjadřujeme svá přání i touhy, obrázkem můžeme otáčet, nebo ho přikládat na čelo či jiné části těla spojené se současnými problémy. Meditujeteli s přírodním kamenem, jako vždy ho nejprve opláchněte vodou. Pravý, přírodní lazurit nabíjíme přes noc, protože je spojený s nočním jasem.

Poselství lazuritu

  • Jsem spokojen/a se vším, co mám, a budu stále myslet pozitivně.
  • Najdu sám/sama sebe a budu pomáhat druhým.
  • Pro dnešní den se oprostím od vzteku.

Tento kámen je obzvlášť vhodný pro znamení Střelce, Panny, Ryb a Vah.

Jana Skálová. Známá kartářka a léčitelka, jejíma rukama prošla řada osobností. Mezi její obory patří ještě numerologie, reiki a Dornova metoda. Má pravidelný pořad v TV Prima a v rozhlase.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.