Lexikon Potravin. 14.díl: Milujeme krátké těstoviny!
Jestli dlouhých těstovin, o kterých jsme mluvili v minulém díle našeho seriálu, je mnoho druhů, krátkých těstovin je ještě více.
Dnes vám představíme šest populárních druhů a poradíme, jak správně těstoviny uvařit.
Jak vařit těstoviny?
1. Potřebujete velký hrnec a dostatečné množství vody (na 500 g těstovin až 5 litrů).
2. Vodu dobře osolte, kápněte do ní trochu oleje a dejte vařit, až se voda začne převalovat.
3. Vložte těstoviny, dobře promíchejte. Když se voda začne opět převalovat, zmírněte oheň. Občas zamíchejte.
4. Doba vaření záleží na druhu těstovin – zda jsou dobře uvařeny na skus (al dente), poznáte prostým ochutnáním.
5. Když jsou těstoviny uvařené, dobře je slijte přes cedník, kterým potřásejte, aby všechna voda zmizela. Pokud připravujete studený pokrm, propláchněte je i studenou vodou.