Lexikon Potravin. 14.díl: Milujeme krátké těstoviny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 10. října 2024

Svátek slaví Marina, zítra Andrej

Lexikon Potravin. 14.díl: Milujeme krátké těstoviny!

Penne se u nás používají často. Hodí se k omáčkám i k zapékání.
Penne se u nás používají často. Hodí se k omáčkám i k zapékání.  (Profimedia.cz)

Jestli dlouhých těstovin, o kterých jsme mluvili v minulém díle našeho seriálu, je mnoho druhů, krátkých těstovin je ještě více.

Dnes vám představíme šest populárních druhů a poradíme, jak správně těstoviny uvařit.

Jak vařit těstoviny?

1. Potřebujete velký hrnec a dostatečné množství vody (na 500 g těstovin až 5 litrů).

2. Vodu dobře osolte, kápněte do ní trochu oleje a dejte vařit, až se voda začne převalovat.

3. Vložte těstoviny, dobře promíchejte. Když se voda začne opět převalovat, zmírněte oheň. Občas zamíchejte.

4. Doba vaření záleží na druhu těstovin – zda jsou dobře uvařeny na skus (al dente), poznáte prostým ochutnáním.

5. Když jsou těstoviny uvařené, dobře je slijte přes cedník, kterým potřásejte, aby všechna voda zmizela. Pokud připravujete studený pokrm, propláchněte je i studenou vodou.

Krátké těstoviny

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.