Lexikon Potravin 15.díl: Od lasagní k pelmením | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 10. prosince 2024

Svátek slaví Julie, zítra Dana

Lexikon Potravin 15.díl: Od lasagní k pelmením

Plněné těstoviny nejlépe chutnají polité máslem nebo olivovým olejem.
Plněné těstoviny nejlépe chutnají polité máslem nebo olivovým olejem. (Profimedia.cz)

Nejrůznější plněné těstoviny zahraničního původu a výborné chuti si u nás získávají stále větší oblibu. A neinspirujeme se jen proslulou italskou kuchyní...

Mnozí z nás rádi dělají i pelmeně, které jsou typické pro Rusko a Ukrajinu. Stále populárnější jsou i ploché těstoviny zvané lasagne, které se zapékají...

Recept na domácí těstoviny

Potřebujeme:

  • 200 g hrubé mouky
  • sůl
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíci olivového oleje

Postup:
Mouku prosejeme na vál spolu se špetkou soli. Doprostřed uděláme důlek. Vejce rozšleháme s olivovým olejem, vlijeme do důlku a nožem vytvoříme základ těsta. To pak poctivě hněteme asi 10 minut, až je hladké a pružné. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout.

Pokud vyrábíme dlouhé těstoviny, je nejlepší použít strojek, krátké těstoviny nakrájíme nožem. Necháme proschnout. Plněné těstoviny ovšem plníme takřka hned, když je těsto vláčné, aby se slepily.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.