Hubneme s Aha! Recepty na dietní svátky! Dnes: Jaké péct cukroví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hubneme s Aha! Recepty na dietní svátky! Dnes: Jaké péct cukroví?

Rumové špičky
Rumové špičky (pro Aha! – Zdeněk Platl, www.elisting.cz. zdroj: www.stob.cz)

Největší pohromou pro naši postavu je nadměrná konzumace živočišných tuků a cukru, které tvoří základ klasického cukroví. Rohlíček, pracna, slepované kolečko obsahují okolo 300 kJ na jeden kousek, vosí hnízdo 500 kJ, rumová koule, cukroví s máslovým krémem až 1000 kJ.

Pokuste se při přípravě cukroví nahradit živočišný tuk rostlinným. Cukr nahraďte nekalorickým sladidlem (pozor: sladidla, kde je pouze aspartam, ztrácejí při teplotách nad 180 °C sladivost). Část cukru můžete nahradit sušeným ovocem nebo do některého pečiva použít mrkev.

Kliknutím zvětšete

Doktorka Iva Málková radí

Nejvíce během svátků přibírají chroničtí ochutnávači. Uždibováním syrového či pečeného těsta, vylízáváním hrnců, nadměrným ochutnáváním polev či náplní kilojouly do těla přímo přitékají. Vy jste nakonec přeslazeni a samotné cukroví již nevychutnáte.

Víteli o sobě, že patříte mezi ochutnávače, zkuste si jednou odkládat při pečení vše, co jste chtěli ochutnat, ještě předtím, než to vložíte do úst, na zvláštní talířek. Názorně pak uvidíte, jaké množství potravin jste během pečení mohli nevědomky přijmout. Můžete též zkusit při pečení cukroví žvýkat (mimochodem hodinou žvýkání vydáte 50 kJ).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.