Emanuel vaří česká jídla! 10. díl: Ridiho telecí plátky s houbami
V našich lesích nadále běží houbařská sezona, a tak má pro vás Emanuel Ridi (37) další z českých receptů, ke kterému se vám budou houby hodit. Zkuste si s ním připravit telecí plátky s houbami. »Manu« doporučuje čerstvé hříbky nebo směs. A pokud vám nějaké houby zbudou, nechte si je na zítřek, kdy vám dá slavný Ital recept na smažené houby.
Potřebujete(na 4 porce):
-
1 lžíci oleje
-
400 g čerstvých hub
-
100 ml vína
-
sůl
-
600 g telecí kýty nakrájené na 8 plátků
-
100 g přepuštěného másla
-
2 lžíce hladké mouky na obalení masa
Houby očistěte a nakrájejte na asi 1 cm silné plátky. Na pánvi rozpalte olej, přidejte houby, osolte je a prudce opečte. Přilijte víno a nechte houby rychle vyvařit, pak vypněte oheň a nechte je v teple. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi zahřejte přepuštěné máslo (můžete na něm smažit až do teploty 160 stupňů). Plátky dozlatova smažte při střední teplotě po obou stranách, pak je podávejte s houbami.