Japonská kuchyně krok za krokem s Tomio Okamurou! Dnes vaříme OYAKODON | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Japonská kuchyně krok za krokem s Tomio Okamurou! Dnes vaříme OYAKODON

Jako většina japonských pokrmů se oyakodon servíruje v misce.
Jako většina japonských pokrmů se oyakodon servíruje v misce.  (Aha! – Martin Přibyl)

Populární japonské domácí jídlo s exotickým názvem oyakodon není nic jiného než malá pánev kuřecího masa se sójovkou a vejcem. „V dětství to bylo moje nejoblíbenější jídlo. I teď si ho dělám poměrně často, protože je hotové opravdu za chvilku,“ říká známý český podnikatel Tomio Okamura. Servíruje se vždy v misce do poloviny naplněné uvařenou rýží.

Jak postupovat:

  • Do malé pánve nalijeme 100 ml vody a nasypeme do ní dvě kávové lžičky rybího vývaru.
  • Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a tři minuty je ve vodě povaříme.
  • Půlku menší cibule nakrájíme na půlměsíce a přidáme k masu (foto č. 2).
  • Do směsi přilijeme 50 ml mirinu a 50 ml sójové omáčky.
  • Nakonec vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a necháme ztuhnout (foto č. 3).
  • Směs přendáme do misky naplněné rýží a ozdobíme jarní cibulkou (foto č. 4).

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.