Japonská kuchyně krok za krokem s Tomio Okamurou! Dnes vaříme OYAKODON
Jako většina japonských pokrmů se oyakodon servíruje v misce. (Aha! – Martin Přibyl)
24. září 2010 • 12:00
Populární japonské domácí jídlo s exotickým názvem oyakodon není nic jiného než malá pánev kuřecího masa se sójovkou a vejcem. „V dětství to bylo moje nejoblíbenější jídlo. I teď si ho dělám poměrně často, protože je hotové opravdu za chvilku,“ říká známý český podnikatel Tomio Okamura. Servíruje se vždy v misce do poloviny naplněné uvařenou rýží.
Jak postupovat:
-
Do malé pánve nalijeme 100 ml vody a nasypeme do ní dvě kávové lžičky rybího vývaru.
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a tři minuty je ve vodě povaříme.
-
Půlku menší cibule nakrájíme na půlměsíce a přidáme k masu (foto č. 2).
-
Do směsi přilijeme 50 ml mirinu a 50 ml sójové omáčky.
-
Nakonec vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a necháme ztuhnout (foto č. 3).
-
Směs přendáme do misky naplněné rýží a ozdobíme jarní cibulkou (foto č. 4).