Japonská kuchyně krok za krokem s Tomio Okamurou! Dnes vaříme Omáčka KARÉ
Tomio Okamura ukazuje nejoblíbenější jídlo Japonců. Omáčka karé se podává s rýží, která se kvůli slanosti omáčky vaří bez soli. (Aha! – Martin Přibyl)
22. září 2010 • 12:00
Velmi podobný pokrm českému vepřovému s bramborami ozvláštněný karé omáčkou si určitě zamilujete. „V Japonsku je to nejpopulárnější jídlo vůbec. Zvláště u dětí,“ říká specialista na japonskou kuchyni Tomio Okamura. Pro našince bude trochu překvapivá přítomnost vařených brambor a rýže na jednom talíři. „V japonské kuchyni je to poměrně běžné. Brambory vaříme současně s masem a omáčkou. Rýži připravujeme zvlášť,“ vysvětluje.
Jak postupovat:
-
Oloupeme si mrkev, bramboru a cibuli a nakrájíme je na větší kusy.
-
Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji v hrnci.
-
Nakrájíme maso na větší kousky a opečeme ho na cibuli (foto č. 2). Druh masa můžete zvolit dle libosti, lze použít i mořské plody.
-
Až maso změní barvu, přidáme do hrnce zeleninu.
-
Nalijeme do hrnce 700 ml vody (na polovinu balení karí pasty) a vaříme 15 minut.
-
Pak vmícháme do hrnce polovinu balení karí pasty. Lépe vám to půjde mimo oheň (foto č. 3).
-
Hrnec vrátíme zpět na plotnu a 2 až 3 minuty na mírném ohni povaříme. Pakliže omáčka dostatečně nezhoustla, můžete trochu pasty i přidat. Jídlo podáváme s rýží.