Ptáte se sexuologa: Mám chuť na sex, manžel se ale už tři roky vymlouvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ptáte se sexuologa: Mám chuť na sex, manžel se ale už tři roky vymlouvá!

Obvyklý obrázek z ložnice Natálie a jejího manžela...
Obvyklý obrázek z ložnice Natálie a jejího manžela...

Je to utrpení. Můj sexuální apetit nemizí, manželův pramínek jakoby zcela vyschl. Nebo jen nemá chuť na mě? Nebo má jinou?

Takové otázky si klade čtenářka Natálie. A má k nim nepochybně důvod.

Jsme oba středního věku. Mně je 41, manželovi 43. Problém je ten, že po čtyřicítce, takže už asi tři roky manžel vyhledává důvody, proč se nemilovat. Já se sexem kupodivu problém nemám. Moje chuť a touha spíš narůstá.

Když vznikne vhodná situace a z mých doteků pozná, že mám chuť na milování, vždycky to shodí nějakou rádoby vtipnou výmluvou: „To jsou už Vánoce?“, „Měli bychom především pěstovat duchovní stránku našeho vztahu“ nebo „Čekám, až se zase zacelíš, pak si dáme romantiku s odpaněním“. Nejdřív jsem se vždycky trochu zasmála. Teď mu už ale do smíchu moc není. Nechci ale zahýbat, to není můj styl, na to nemám žaludek.

Nejednou jsme o tom s manželem mluvili. Padly i takový argumenty, jako že ho málo motivuju, nepřímo mi řekl, že už nejsem tak přítažlivá jako dřív. Proč nepřemýšlí i o sobě? taky nevypadá, jako když mu bylo dvacet.

Jak jsem už napsala, milence hledat nechci. Chci to ale nějak změnit. Existuje na to nějaká rada? Nějaký stimulační prostředek nebo tak něco?

Ondřej Trojan: Příčinou může být vyhasínání vztahu... Nebo jeho rozpaky

Sexuolog Ondřej Trojan

Nechuť k sexu může mít řadu příčin, některé jsou společné oběma pohlavím (nemoc, únava, stres, potíže ve vztahu), jiné se týkají spíše žen (obtíže s dosahováním orgasmu, snížené zvlhčení pochvy, premenstruální tenze, kojení, antikoncepce apod.). U mužů se za nechutí zhusta skrývají třeba potíže s erekcí nebo jiné zdravotní či sexuální obtíže.

Samozřejmě může hrát roli také postupná ztráta atraktivity (tzv. vyhasínání vztahu).

Pokud Vám sex schází a partner na to nereaguje, resp. reaguje vtípky (kterými možná zakrývá své rozpaky nebo obavy) a nedaří se vám samotným to vyřešit,měli byste zkusit společně navštívit někoho z terapeutů, nejlépe sexuologa nebo párového terapeuta.

Ondřej Trojan, www.thklinika.cz

NEPŘEHLÉDNĚTE! Máte otázky na jednoho z nejuznávanějších českých sexuologů? Položte mu bez zábran jakékoliv dotazy, které vás trápí. Možná se zbavíte problému, který vás tíží, a přitom jeho řešení není tak komplikované. Možná získáte cenné rady, které obohatí váš sexuální život. Své příběhy či dotazy zasílejte na e-mailovou adresu laska-sex@ahaonline.cz, do předmětu zprávy napište heslo sex.

Ilustrační foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.