Ridiho letní recepty! 21. díl: Artyčoky po židovsku

Horka pokračují a přes den je skutečně nutné jíst lehká jídla. Šéfkuchař Emanuel Ridi (36) známý z televizního pořadu S Italem v kuchyni proto přichystal recept na artyčoky po židovsku.
Potřebujete (na 4 porce):
-
8 artyčoků
-
olej extra virgin
-
1 citron
-
sůl
Artyčoky musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní listy, nožem očistíme od tvrdých částí, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Vnitřek vydlabeme a očistíme od chloupků. Poté artyčoky namočíme do vody s citronem, aby nezčernaly. Před smažením je trochu stlačíme, jednotlivé lupeny se tak oddělí od sebe. Smažíme asi 10 minut ve větším množství oleje. Až budou křupavé a zlaté, osušíme je a posolíme.