Ridiho letní recepty! 17. díl: Pstruh na roštu!
Pro velký úspěch pokračujeme v deníku Aha! v italských receptech »primáckého« kuchaře Emanuela Ridiho (36) – a to ještě celý tento týden. Hned v jeho úvodu nám »Manu« ukáže, jak na své chalupě za Prahou griluje pstruha.
Potřebujete (na 2 porce):
-
2 vykuchané pstruhy
-
4 snítky rozmarýnu
-
4 stroužky česneku
-
1 dl vinného octa
-
2 dl oleje extra virgin
-
1 citron
-
sůl
-
pepř
Do vykuchaných pstruhů vložíme po snítce rozmarýnu, po dvou stroužcích česneku, osolíme je a opepříme. V míse smícháme olivový olej s octem, dochutíme solí a pepřem a snítkami rozmarýnu potíráme pstruha při pečení na roštu (tak se dostane do masa víc chuti bylinky). Podáváme s citronem a pečivem.
Pstruh je velmi chutná ryba.
Zítra: Telecí špička nadívaná zeleninou