Ridiho letní recepty! 16. díl: Grilované kuře s bylinkami!
Končí další týden receptů kuchaře Emanuela Ridiho (36) pro čtenáře deníku Aha! Ten dnešní nám »Manu« zaslal z filmového festivalu v Karlových Varech, kam v týdnu zajel. Přitom se s námi domluvil, že nám ještě několik receptů poskytne.
Potřebujete (na 4 porce):
-
1 kuře
-
50 g vepřového sádla
-
1 snítku rozmarýnu
-
1 snítku tymiánu
-
pár lístků šalvěje
-
majoránku
-
1 sklenku piva
-
hrubou sůl
-
olivový olej
Kuře po páteři rozpůlíme, ale musí zůstat v kuse (otevřeme ho). Rozmarýn, tymián, šalvěj a majoránku rozdrtíme v hmoždíři s kapkou olivového oleje, přidáme sádlo a sůl a vzniklou směsí kuře potřeme. Z té strany, kde je kůže, jenom pokapeme olejem, aby se na grilu kůže nepřipálila. Kuře dáme na gril, polijeme pivem a během pečení potíráme bylinkovou směsí. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu.
K přípravě jídla je důležité koření.