Ridiho letní recepty! 16. díl: Grilované kuře s bylinkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Ridiho letní recepty! 16. díl: Grilované kuře s bylinkami!

Podle Ridiho si na kuřeti s bylinkami moc pochutnáte.
Podle Ridiho si na kuřeti s bylinkami moc pochutnáte. (TV Prima – Tomáš Mikule)

Končí další týden receptů kuchaře Emanuela Ridiho (36) pro čtenáře deníku Aha! Ten dnešní nám »Manu« zaslal z filmového festivalu v Karlových Varech, kam v týdnu zajel. Přitom se s námi domluvil, že nám ještě několik receptů poskytne.

Potřebujete (na 4 porce):

  • 1 kuře
  • 50 g vepřového sádla
  • 1 snítku rozmarýnu
  • 1 snítku tymiánu
  • pár lístků šalvěje
  • majoránku
  • 1 sklenku piva
  • hrubou sůl
  • olivový olej

Kuře po páteři rozpůlíme, ale musí zůstat v kuse (otevřeme ho). Rozmarýn, tymián, šalvěj a majoránku rozdrtíme v hmoždíři s kapkou olivového oleje, přidáme sádlo a sůl a vzniklou směsí kuře potřeme. Z té strany, kde je kůže, jenom pokapeme olejem, aby se na grilu kůže nepřipálila. Kuře dáme na gril, polijeme pivem a během pečení potíráme bylinkovou směsí. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu.

K přípravě jídla je důležité koření.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.